Hopp til innhold

John Cleese tilbake i en BBC-komiserie for første gang siden «Hotell i særklasse»

Monty Python-legenden sverget på at han aldri ville arbeide med den britiske kringkasteren igjen. Nå skal han være med i komiserien «Edith».

GERMANY-BRITAIN-CINEMA-CLEESE

Det kommer ikke på tale å arbeide på TV, spesielt ikke i BBC, sa John Cleese for et par år siden. Nå har pipa fått en annen lyd.

Foto: JORG CARSTENSEN / Afp

Det vil være Cleese (77) sin første opptreden i en komiserie på BBC siden «Hotell i særklasse» ble avsluttet i 1979, skriver The Guardian.

I «Edith» får han selskap av skuespillerne Alison Steadman og Jason Watkins, i det som er tenkt å være en komiserie i seks deler, opplyste BBC på tirsdag.

Cleese og Steadman spilte sammen i komedien «Clockwise – kappløp med tiden» i 1986.

– Dette er et av de mest fornøyelige manuskriptene jeg har sett de siste 100 årene. Det blir også ekstra hyggelig å arbeide med Allison igjen, sa Cleese tirsdag.

 • LES OGSÅ:

2015: – Kommer aldri til å jobbe med BBC

Dette var nye toner fra komikerstjernen som de siste årene ofte har kritisert BBC, og altså ikke har medvirket i en komiserie der på 38 år.

I et intervju med ShortList magazine i 2015 skal ha ifølge The Guardian ha uttalt at «det ikke kom på tale for ham å arbeide på TV, spesielt ikke i BBC».

– Jeg har en følelse av at en stor andel av prosjektsjefene der ikke aner hva de driver med, sa han.

Nå har han tydeligvis funnet folk han mener vet hva de driver med i arbeidet med «Edith».

– En glede å ønske ham velkommen tilbake

Serien følger Phil, spilt av Cleese og hans kjærlighetsinteresse Edith (Steadman). Etter lengre tids kurtisering går enken Edith med på å gifte seg med Phil og paret planlegger å flytte til sydligere strøk.

Idyllen varer ikke lenge ettersom Ediths 50 år gamle sønn Roger (Watkins) dukker opp hjemme hos dem etter å ha mistet jobben og gått fra kona.

Shane Allen, ansvarlig for komediefeltet i BBC, er glad for at John Cleese har ombestemt seg angående samarbeid med BBC.

– Det gir meg stor glede å ønske John Cleese velkommen tilbake til BBCs komiserieverden. Hans forrige komiserie gjorde det greit, sa han.

BBC-serien «Hotell i særklasse», som på originalspråket heter «Fawlty Towers», hadde premiere i 1975. John Cleese spilte den eksentriske hotelleieren Basil Fawlty.

Kulturstrøm

 • Booker-prisen til Paul Lynch

  Den irske forfatteren Paul Lynch er tildelt Bookerprisen for 2023.

  Bookerprisen er en prestisjetung britisk litteraturpris.

  Lynch får den for boka «Prophet Song», melder BBC.

  Romanen skildrer kampene til Stack-familien, inkludert Eilish Stack, en mor til fire som prøver å redde familien sin mens Irland glir inn i et totalitært regime.

  Paul Lynch
  Foto: AP
 • Puff Daddy anklaget for ny voldtekt

  Sean Comb, mest kjent som Puff Daddy, er saksøkt for å dopa ned og voldtatt en student i 1991. Søksmålet ble levert til en domstol i New York torsdag, skriver Reuters.

  Lørdag ble det forlik mellom Comb og en ekskjæreste etter et annet voldtektssøksmål.

  Søksmålet går inn i en rekke av søksmål mot kjente personer denne uken. Grunnen til at det har kommet mange søksmål nå er at det går mot slutten av en spesiell lov, New Yorks Adult Survivors Act, som åpnet for å saksøke selv om foreldelsesfristen var gått ut.

  Combs er en av de mest innflytelsesrike produsentene i hiphop-bransjen.

  Sean Combs, Puff Daddy
  Foto: AFP