NRK Meny
Normal

John Carew: – Lang vei opp til Vinnie Jones

John Carew spiller gangster i sin første norske film, men har ingen planer om å følge i fotsporene til Hollywood-tøffingen Vinnie Jones.

Irasj Asanti og John Carew

FORNØYD REGISSØR: Irasj Asanti mener John Carew gjør en god figur i «Høvdinger». Filmen har premiere i midten av juli.

Foto: Jarl Nymo / NRK

Flere fotballspillere har tatt steget fra gressmatta til kinolerretet, men få har hatt like mye suksess som den tidligere Wimbledon-spilleren.

John Carew spiller gangster i den nye norske filmen «Høvdinger», men er foreløpig usikker på om han vil bli filmskurk på heltid.

– Det er en lang vei opp til Vinnie Jones, men det er heller ikke ambisjonen. Å prøve meg som skuespiller har vært noe jeg har vært interessert i lenge og nå har jeg fått prøvd det, sier Carew før førpremieren på filmen.

Vinnie Jones

HARDHAUS: Etter fotballkarrieren har Vinnie Jones spilt gangster og skurk i flere filmer.

Foto: Press Association / NTB scanpix

– Ikke lett å være slem

Carew, som også har jobbet som modell etter han la fotballskoene på hylla for ett par år siden, utelukker ikke flere filmroller.

– Foreløpig har det gitt mersmak, så det kan hende det er noe jeg vil jobbe videre med. Vi får se hvordan ting utvikler seg fremover og hvilke muligheter jeg får. Jeg er spent på responsen fra publikum.

Filmen handler om Morten, spilt av Anderz Eide, som etter noen år i fengsel finner ut at broren ligger døende på sykehuset. Jakten på de ansvarlige fører han til den albanske mafiaen og gangsterbossen Igor, som spilles av John Carew.

– Jeg spiller en veldig ondskapsfull, kynisk og brutal gangster. Det har absolutt ikke vært lett å spille skurk og å være så slem. Jeg er jo egentlig en ganske snill fyr.

Vil ha flere gangsterfilmer

Filmens regissør, Irasj Asanti, mener Carew gjør en god figur i filmen.

– Etter å ha laget halve filmen spurte jeg han om å bli med. Etter å ha sett litt, takket han ja. Han er faktisk veldig dyktig, sier regissøren som også spiller i filmen.

Asanti har laget filmen uten støtte fra Norsk filminstitutt. Han mener det lages for få actionfilmer i Norge.

–Det er litt uvanlig å lage sånne filmer her i hvert fall i forhold til våre naboland og USA. Vi tør ikke å lage sånne filmer i Norge. Jeg syns denne type filmer bør få mer statlig støtte. Vi kan ikke bare tenke kunstnerisk, men også på hva publikum vil ha.

Kulturstrøm

 • Nordic Light er i gang

  Kreativ leiar Morten Krogvold stod for den offisielle opninga av årets Nordic Light-festival i Kristiansund i dag. Fotofestivalen blir arrangert for trettande gang i år og trekker fotografar og fotointeresserte frå heile verda.

  Morten Krogvold
  Foto: Eirik Haukenes / NRK
 • Forsvaret kutter i musikken

  Tirsdag 24. april ble det formelt bestemt hvordan Forsvarets musikk skal se ut i framtida – en framtid som innebærer nedskjæringer på åtte musikerstillinger og fire dirigenter. Kuttene skal settes i verk allerede 1. august, og kommer som en konsekvens av langtidsplanen for Forsvaret, som ble lagt fram i 2016, skriver Musikkultur

  Forsvarets musikk Harstad
  Foto: Nils Mehren