Joda, Rybak-fela ER solgt

Tastefeil ga desperasjon og budrot hos QXL.

Alexander Rybak 2009

Alexander Rybak skilte lag med en av sine feler til TV-aksjonen. Den gikk til Oslo og en anonym budvinner.

Foto: Johannessen, Sara / SCANPIX

Nrk.no meldte tidligere i dag at det var full forvirring rundt fela til Alexander Rybak, den som startet hele eventyret, og som Grand Prix-vinneren hadde gitt bort til CARE og TV-aksjonen.

LES OGSÅ: Full forvirring rundt Rybak-fela

16 mann jogger med Petter Stordalen

Det var høyt tempo og mange gjenstander som skulle selges på QXL i går, og mange av auksjonene måtte oppdateres manuelt.

Dette gikk spesielt ut over Rybaks fele. QXL sendte ut flere motstridende meldinger til Malvikmannen Ivar Fjellseth, som først trodde han hadde tapt auksjonen, deretter trodde han hadde vunnet fela igjen, for deretter i morgentimene mandag få beskjed om at han ikke likevel var fele-eier.

Fakta om CARE

– Det som skjedde var at en dame fra Oslo i siste sekund la inn et bud, men hun tastet en null for mye, slik at budet ble stående på 1 860 000, sier prosjektleder Vibeke Kittelsen i QXL til nrk.no.

Kansellerte budet

Vinnende bud skulle være 186 000, men kvinnen ringte i all hast inn til QXL og kansellerte budet.

– Hun ringte i desperasjon, og vi slettet budet, og det var også grunnen til at en annen person fikk beskjed om at han hadde vunnet, sier Kittelsen om budrotet i morgentimene mandag.

Oslokvinnen har ønsket å være anonym. Hun sier ifølge QXL at hun har visse planer for fela, men har ikke gått i detaljer.

Tapte auksjonen, men fortsatt interessert

Det var Malvikmannen Ivar Fjellseth som fikk beskjed om at han hadde vunnet fela. Han skulle bruke den i en utstilling i et konferansesenter i Malvik, men hadde slått fra seg tanken da han ble overbydd kvart på tolv i går kveld.

Derfor hadde han gått til innkjøp av en annen artifakt, en av Åge Aleksandersens gitarer. Da han så mailen fra QXL om at han var budvinner var han en kort stund eier av to strengeinstrumenter.

– Må jeg, så må jeg, sa Fjellseth tappert til nrk.no tidligere i dag. QXL tok i morgentimene mandag kontakt for å fortelle at han «slipper» å kjøpe fela.

– Men om hun skulle ombestemme seg er jeg fortsatt interessert, sier Fjellseth.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Kulturstrøm

  • Roy Jacobsen roses i Storbritannia

    Britiske Times Literary Supplement setter Roy Jacobsens «Rigels Øyne» på sin liste over årets beste romaner i 2020. Den norske forfatteren omtales som en romanforfatter i verdensklasse. Boka er den tredje i en serie på så langt fire romaner.

  • Pris til Nasjonalbiblioteket

    Nasjonalbibliotekets faste utstilling «Opplyst. Glimt fra en kulturhistorie» har vunnet en av de største prisene ved London Design Awards 2020. Roald Amundsens Sydpolbrev og håndskrevne Edvard Grieg-noter er blant gjenstandene som er stilt ut i Oslo.

    Kronprins Haakon Âpner Nasjonalbibliotekets utstilling.
    Foto: Terje Bendiksby / NTB