Hopp til innhold

Jobber med «Norske Byggeklosser»-oppfølger

Komiker Atle Antonsen går i Wesenlunds fotspor og lager oppfølger av komedieklassikeren «Norske Byggeklosser». Men finansieringen er ennå ikke på plass.

Atle Antonsen

LEGGER HODET PÅ BLOKKA: Atle Antonsen følger i Rolv Wesenlunds fotspor og lager en moderne oppfølger til komedieklassikeren «Norske Byggeklosser». – Her er det bare å «sæla på» og gjøre sitt beste, vi ønsker jo rett og slett å lage en morsom film for det norske publikum, sier Antonsen til VG.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Ifølge VG har Antonsen skrevet manus selv og skal spille flere ulike biroller i komedieklassikerens oppfølger.

«Norske byggeklosser» kom ut i 1972, med avdøde Rolv Wesenlund i åtte ulike roller.

Filmen beskrives ofte som en parodi på norsk byråkrati, og handlingen kretser rundt den frustrerte huseieren Olav Femte, spilt av Bjørn Sand, sine møter med diverse vanskelige byråkrater, naboer og håndverkere.

Fra filmen "Norske byggeklosser". Gunnar Haugan, til venstre, og Rolv Wesenlund.

PARODISKE MESTRE: I «Norske Byggeklosser» spilte Rolv Wesenlund blant annet sammen med Bjørn Sand og Arve Opsahl. Pål Bang-Hansen stod for regi. Her er Wesenlund i en scene fra filmen med Gunnar Haugan.

Foto: SCANPIX / SCANPIX

Nytt manus

Til VG sier Antonsen at han har hatt lyst til å realisere filmideen i flere år.

– Jeg har skrevet et helt nytt manus sammen med Arild Fröhlich. Hvis finansieringen går i orden er tanken at jeg skal spille mange komiske biroller, slik helten og legenden Wesenlund gjorde for rundt 40 år siden, sier Antonsen.

Han understreker til VG at filmen ikke er noen nyinnspilling.

– Legger hodet på blokka

Antonsen forteller til avisen at han han har et nært forhold til den opprinnelige filmen.

– Jeg synes alltid det er både pirrende, fristende og utfordrende å gjøre prosjekter hvor jeg legger hodet litt på blokka og må strekke meg maks. Samtidig er konseptet oppussing og påbygging evig aktuelt for oss nordmenn og vi håper det kan bli morsomt å lage en bred og moderne oppfølger til denne gamle kultklassikeren.

Ifølge VG skal filmen produseres av Kjetil Omberg, som tidligere har stått bak Tomme tønner-filmene, og Jørgen Storm Rosenberg som produserte «Beatles».

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP