Normal

Jobber med «Norske Byggeklosser»-oppfølger

Komiker Atle Antonsen går i Wesenlunds fotspor og lager oppfølger av komedieklassikeren «Norske Byggeklosser». Men finansieringen er ennå ikke på plass.

Atle Antonsen

LEGGER HODET PÅ BLOKKA: Atle Antonsen følger i Rolv Wesenlunds fotspor og lager en moderne oppfølger til komedieklassikeren «Norske Byggeklosser». – Her er det bare å «sæla på» og gjøre sitt beste, vi ønsker jo rett og slett å lage en morsom film for det norske publikum, sier Antonsen til VG.

Foto: Poppe, Cornelius / NTB scanpix

Ifølge VG har Antonsen skrevet manus selv og skal spille flere ulike biroller i komedieklassikerens oppfølger.

«Norske byggeklosser» kom ut i 1972, med avdøde Rolv Wesenlund i åtte ulike roller.

Filmen beskrives ofte som en parodi på norsk byråkrati, og handlingen kretser rundt den frustrerte huseieren Olav Femte, spilt av Bjørn Sand, sine møter med diverse vanskelige byråkrater, naboer og håndverkere.

Fra filmen "Norske byggeklosser". Gunnar Haugan, til venstre, og Rolv Wesenlund.

PARODISKE MESTRE: I «Norske Byggeklosser» spilte Rolv Wesenlund blant annet sammen med Bjørn Sand og Arve Opsahl. Pål Bang-Hansen stod for regi. Her er Wesenlund i en scene fra filmen med Gunnar Haugan.

Foto: SCANPIX / SCANPIX

Nytt manus

Til VG sier Antonsen at han har hatt lyst til å realisere filmideen i flere år.

– Jeg har skrevet et helt nytt manus sammen med Arild Fröhlich. Hvis finansieringen går i orden er tanken at jeg skal spille mange komiske biroller, slik helten og legenden Wesenlund gjorde for rundt 40 år siden, sier Antonsen.

Han understreker til VG at filmen ikke er noen nyinnspilling.

– Legger hodet på blokka

Antonsen forteller til avisen at han han har et nært forhold til den opprinnelige filmen.

– Jeg synes alltid det er både pirrende, fristende og utfordrende å gjøre prosjekter hvor jeg legger hodet litt på blokka og må strekke meg maks. Samtidig er konseptet oppussing og påbygging evig aktuelt for oss nordmenn og vi håper det kan bli morsomt å lage en bred og moderne oppfølger til denne gamle kultklassikeren.

Ifølge VG skal filmen produseres av Kjetil Omberg, som tidligere har stått bak Tomme tønner-filmene, og Jørgen Storm Rosenberg som produserte «Beatles».

Kulturstrøm

 • Beskylder motehus for plagiat

  Den norske designeren Edda Gimnes beskylder det italienske luksusmerket Moschino for å ha kopiert klesdesignet fra hennes vår- og sommerkolleksjoner fra 2016 og 2017 (til venstre), skriver MinMote. Da Moschino lanserte sin nye kolleksjon under moteuken i Milano, reagerte Gimnes på at mønsteret på klærne lignet. Gimnes skal ha vist skisser av klærne til motehuset under et besøk på New York-kontoret deres sist høst. Moschino-kolleksjonen hylles av motemagasinet Vogue.

  Edda Gimnes design (til venstre) og Moscihno-design (til høyre)
  Foto: Edde Gimnes/AFP
 • Ny TV-seier for Lindmo

  Anne Lindmo har fått en knallåpning på TV-høsten. Fredag hadde hun 736.000 seere, nesten dobbelt så mange som TV 2-rivalen Fredrik Skavlan, skriver Kampanje. 736.000 seere er en økning fra forrige uke da 620.000 fikk med seg TV-programmet.

  Anne Lindmo nytt
  Foto: Julia Naglestad