NRK Meny
Normal

Jimi Hendrix’ trommeslager er død

Nå er det ingen flere igjen fra The Jimi Hendrix Experience.

Mitch Mitchell, den tidligere Jimi Hendrix-trommisen, under en tribute-konsert i 2007.

Mitch Mitchell, den tidligere Jimi Hendrix-trommisen, under en tribute-konsert i 2007.

Foto: KIERAN DOHERTY / REUTERS

Mitch Mitchell (t.h.) sammen med Noel Redding (t.v.) og Jimi Hendrix i midten på Heathrow i London

Mitch Mitchell (t.h.) sammen med Noel Redding (t.v.) og Jimi Hendrix (i midten) på Heathrow i London, 1967.

Foto: PETER KEMP / AP

Mitch Mitchell, trommeslageren i den legendariske gruppa Jimi Hendrix Experience, ble funnet død på et hotellrom i Oregon onsdag.

Siste gjenlevende

Den 61 år gamle engelskmannen var det siste gjenlevende medlemmet av supergitaristens trio, og hadde akkurat avsluttet en turné på den amerikanske vestkysten.

Jimi Hendrix døde 1970, bare 27 år gammel, og bassisten Noel Redding døde i 2003. Mitch Mitchell døde etter alt å dømme av naturlige årsaker, sier en talsmann for politiet i Portland.

Mitchell var kjent for sin eksplosive og jazzpregede trommestil, noe som blant annet kan høres på debutalbumet til Jimi Hendrix Experience fra 1967, «Are You Experienced».

Fulgte Hendrix videre

Gruppa holdt sammen i bare to år, og hadde sin siste konsert i The Royal Albert Hall i London i februar 1969.

Mitchell fulgte med Hendrix videre, og spilte blant annet sammen med gitarvirtuosen under den legendariske Woodstockfestivalen i USA i august 1969.

Kulturstrøm

 • FILMANMELDELSE: Isle of Dogs (5)

  «Isle of Dogs er muligens litt mørkere og mer melankolsk enn de fleste andre Wes Anderson-filmer, og den er full av undertekst om maktmisbruk og diskriminering.» Les hele anmeldelsen her.

  "Isle of Dogs"
  Foto: Twentieth Century Fox
 • Omstridt østerriker tilbake i Norge

  Den omdiskuterte Ibsenprisvinneren Peter Handke er tilbake på Nationaltheatret med sitt nye stykke «Kunsten å spørre eller Reisen til det sonore landet ». Handke ble møtt med demonstrasjoner utenfor teatret da han kom for å motta Ibsenprisen i 2014.

  Den østerrikske forfatteren og dramatikeren ble beskyldt for å bagatellisere serbiske krigsforbrytelser, og fordi han talte i begravelsen til tidligere president og folkemordtiltalte Slobodan Milosevic. (NTB)

  Handke møtt av demonstranter.
  Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
 • Årets vinnere av Gullrutens fagpris

  Gullrutens fagpris for beste manus og lyddesign gikk til Dramaserien «Heimebane», og «Grenseland» fikk prisen for beste foto og regi. Prisene ble delt ut på Chateau Neuf i Oslo i går kveld. Se Rushprints fulle oversikt over vinnerne her:

  Laster Twitter-innhold