Hopp til innhold

Her lærer Jessica Biel NRK.no kvelertak

Da NRK.no møtte superstjernen Jessica Biel, viste hun at det ikke bare er på film dama kan vise tøffe tak.

Da NRK.no møtte superstjernen Jessica Biel, viste hun at det ikke bare er på film dama kan vise tøffe tak.

Jessica Biel viste tøffe tak i møte med NRK.nos reporter Mona B. Riise.

Jessica Biel (30) er aktuell i nyinnspillingen av filmen «Total Recall», der hun spiller sammen med Colin Farrell.

Superstjernen, som blant annet er kjent for sitt vakre ytre og forholdet til superstjernen Justin Timberlake, har blitt et ettertraktet navn i Hollywood, og har mange roller på CV-en, i tillegg til å ha mange prosjekter på gang, både som skuespiller og produsent.

I originalen fra 1990 var det en annen tøff skuespiller som gestaltet rollefiguren Melina, nemlig Sharon Stone, men Biel framstår som like tøff da NRK.no møtte henne i forbindelse med filmpremieren.

– Ingen balleslag

Jessica Biel sammen med Colin Farrell i Total Recall.

Jessica Biel sammen med Colin Farrell i «Total Recall».

Foto: Michael Gibson / Michael Gibson

Den første «Total Recall»-filmen er kjent som en voldelig affære, og Biel måtte gå i hardtrening før kameraene ble slått på.

– Jeg måtte trene kampsport, boksing, parkour og med våpen for å skaffe meg den erfaringen.

På spørsmål om hennes egne slåsskunnskaper viser hun NRK.no velvillig hennes siste favorittgrep.

– Jeg har et nytt hvis noen kommer mot deg forfra – grip armen deres, snurr dem rundt og ta kvelertak samtidig som du presser kneet ditt i ryggen deres, demonstrerer Biel ivrig.

Hun legger til at dette nå er trening som også gjør henne selv tryggere i privatlivet.

– Men ingen balle-slag, ler hun og refererer til da hun viste NRKs reporter, Mona B. Riise, dette forrige gang de møttes.

Fascinerende science fiction

Men «Total Recall» er ikke bare vold. Det er nemlig den populære forfatteren Philip K. Dick som har skrevet boka «We Can Remember It for You Wholesale» som har blitt filmen «Total Recall». Han står også bak andre science fiction-klassikere som «Do Androids Dream of Electric Sheep?», som ble til filmen «Blade Runner», og «Minority Report» som ble til filmen med samme navn.

– Han stiller spørsmål ved drømmer og virkelighet på en måte som fascinerer oss mennesker, sier hun blant annet i klippet du kan se øverst i artikkelen.

Filmen «Total Recall» har norsk premiere førstkommende fredag, men du kan allerede lese Filmpolitiets anmeldelse her.

Kulturstrøm

 • Bruce Willis nekter for å ha solgt ansiktet

  Den amerikanske filmstjernen og actionhelten Bruce Willis nekter for at han har solgt rettighetene til ansiktet sitt til et selskap som lager deepfakes, skriver BBC.

  Deepfake betyr at et bilde eller video forfalskes ved at en persons ansikt plasseres på en annens kropp. Metoden blir brukt ved produksjon av blant annet falske nyheter og i pornobransjen.

  Agenten til Bruce Wiilis avviser at noen slik avtale er inngått.

 • Justisministaren bruker Tiktok uten å spørre om råd

  Justisminister Emilie Enger Mehl har ikkje spurt norske tryggingsstyresmakter om råd før ho tok i bruk den kinesiske appen TikTok i september. Fleire ekspertar advarer om at appen er eit datainnsamlingsverktøy som vidaresender informasjon til Kina.

  Førsteamanuensis i informasjonssikkerheit ved NTNU, Gaute Bjørklund Wangen ved NTNU meiner mehls bruker problematisk.

  – Det er veldig uheldig at ho ikkje tar eit meir aktivt grep og spør om råd. Det er snakk om justisministeren vår, som har ei sentral rolle i den digitale tryggleiken vår, seier Wangen til NRK.

 • Paris presenterer vårmoten

  Under moteuken i Paris er flere kolleksjoner med vårmote presentert. Bildet viser et snasent forslag fra moteskaperen Comme des Garcons.

  Moteuken i Paris, Comme des Garcons vårkolleksjon for 2023
  Foto: GEOFFROY VAN DER HASSELT / AFP