Hopp til innhold

Her lærer Jessica Biel NRK.no kvelertak

Da NRK.no møtte superstjernen Jessica Biel, viste hun at det ikke bare er på film dama kan vise tøffe tak.

Da NRK.no møtte superstjernen Jessica Biel, viste hun at det ikke bare er på film dama kan vise tøffe tak.

Jessica Biel viste tøffe tak i møte med NRK.nos reporter Mona B. Riise.

Jessica Biel (30) er aktuell i nyinnspillingen av filmen «Total Recall», der hun spiller sammen med Colin Farrell.

Superstjernen, som blant annet er kjent for sitt vakre ytre og forholdet til superstjernen Justin Timberlake, har blitt et ettertraktet navn i Hollywood, og har mange roller på CV-en, i tillegg til å ha mange prosjekter på gang, både som skuespiller og produsent.

I originalen fra 1990 var det en annen tøff skuespiller som gestaltet rollefiguren Melina, nemlig Sharon Stone, men Biel framstår som like tøff da NRK.no møtte henne i forbindelse med filmpremieren.

– Ingen balleslag

Jessica Biel sammen med Colin Farrell i Total Recall.

Jessica Biel sammen med Colin Farrell i «Total Recall».

Foto: Michael Gibson / Michael Gibson

Den første «Total Recall»-filmen er kjent som en voldelig affære, og Biel måtte gå i hardtrening før kameraene ble slått på.

– Jeg måtte trene kampsport, boksing, parkour og med våpen for å skaffe meg den erfaringen.

På spørsmål om hennes egne slåsskunnskaper viser hun NRK.no velvillig hennes siste favorittgrep.

– Jeg har et nytt hvis noen kommer mot deg forfra – grip armen deres, snurr dem rundt og ta kvelertak samtidig som du presser kneet ditt i ryggen deres, demonstrerer Biel ivrig.

Hun legger til at dette nå er trening som også gjør henne selv tryggere i privatlivet.

– Men ingen balle-slag, ler hun og refererer til da hun viste NRKs reporter, Mona B. Riise, dette forrige gang de møttes.

Fascinerende science fiction

Men «Total Recall» er ikke bare vold. Det er nemlig den populære forfatteren Philip K. Dick som har skrevet boka «We Can Remember It for You Wholesale» som har blitt filmen «Total Recall». Han står også bak andre science fiction-klassikere som «Do Androids Dream of Electric Sheep?», som ble til filmen «Blade Runner», og «Minority Report» som ble til filmen med samme navn.

– Han stiller spørsmål ved drømmer og virkelighet på en måte som fascinerer oss mennesker, sier hun blant annet i klippet du kan se øverst i artikkelen.

Filmen «Total Recall» har norsk premiere førstkommende fredag, men du kan allerede lese Filmpolitiets anmeldelse her.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober