NRK Meny
Normal

Jerry Seinfeld går til Netflix

Tar med seg blant annet serien «Comedians in cars getting coffee» fra konkurrent og vil lage nytt innhold for strømmetjenesten.

Obama og Jerry Seinfeld

KAFFE MED PRESIDENTEN: I sin serie «Comedians in cars getting coffee» har Seinfeld kjørt bil og drukket kaffe med blant andre Alec Baldwin, David Letterman, Tina Fey og, ja, president Barack Obama.

Foto: comediansincarsgettingcoffee.com / skjermdump

Det var Deadline som først meldte overgangen til komiker og skuespiller Jerry Seinfeld, best kjent for å ha skapt sitcomen «Seinfeld» som siden 90-tallet har vært å se på tv-skjermer.

Storavtale

Seinfeld går fra den Sony-eide reklamebaserte strømmetjenesten Crackle, der han i flere år har laget intervjuserien «Comedians in cars getting coffee», og har intervjuet både skuespillere, komikere og president Barack Obama i veteranbiler og på kafeer.

I tillegg til serien innebærer avtalen at Seinfeld skal lage to nye stand-up-spesialfilmer, samtidig som han også annet humorinnhold for Netflix.

Men det er tvilsomt at «Seinfeld» blir med over med det første, ettersom strømmetjenesten Hulu kjøpte rettighetene fra Sony til å ha serien hos seg for om lag 160 millioner dollar.

Jerry Seinfeld

LAGER NY HUMOR: Jerry Seinfeld skal blant annet spille inn noen stand-up-show for Netflix, i tillegg til annet manus- og ikke-manusbasert innhold.

Foto: Dan Balilty / Ap

Kulturstrøm

  • Bergman-bok gis ut etter ni år

    Biografien om Ingmar Bergman, skrevet av regissørens husholderske Anita Haglöf, gis ut – ni år etter at den opprinnelig planlagte utgivelsen ble stoppet. Boken, kalt «Jag var Ingmar Bergmans hushållerska», kommer i november, melder TT. Da den ble stoppet i 2009, var det fordi boken ble «for personlig» for Haglöf, som var den som valgte å stoppe utgivelsen. Men nå har husholdersken, som jobbet for filmregissøren i åtte år fra 1995, ombestemt seg og gir den ut likevel i Bergmanåret, der man feirer 100-årsjubileet for hans fødsel.

    FILES-SWEDEN-FILM-THEATRE
    Foto: BONNIERS HYLEN / AFP
  • Tons of Rock flytter

    Tons of Rock flytter fra Halden til Oslo. Det melder festivalledelsen i en pressemelding. Festivalen skal nå holdes på Ekebergsletta.