NRK Meny
Normal

Jenny med kor

14. juni er det turnestart for Jenny Jenssen & Koret. Sammen med 30 håndplukkede stemmer fra Akershus har drømmen blitt til virkelighet for Jenny.

Jenny Jenssen & Koret
Foto: NRK

Jenny Jenssen har i mange år levd med drømmen om å gjøre konsertturne med stort kor.
Sammen med 30 håndplukkede stemmer fra Akershus og et orkester bestående av musikere,
som bl.a. har spilt og turnet med Aleksander Rybakk er drømmen blitt til virkelighet.
Når turneen starter i juni byr denne forestillingen på musikk fra schlagerverden ispedd verbale skråblikk samt morsomme historier om låtene og datidens utøvere understreket med bruk av Storskjerm.
Turnestart er 14. juni - Sandvika Teater
Utover sommeren/høsten vil kulturhus og utescener som; Lillestrøm, Ski, Holmen, Asker, Larvik (Bølgen) få besøk av Jenny Jenssen & koret med orkester
Gjestevokalist på turneen er tenor Thomas Guttormsen fra Operakoret.

Kulturstrøm

 • Sterkt om Nina Simone

  Nosizwe Baqwa gjør en sterk tolkning av Nina Simones dramatiske liv i forestillingen «I am Nina», som har gått i flere runder på Nordic Black Theatre i Oslo. Nå sist under Oslo jazzfestival. Her er hun hos oss i NRK og legger igjen en musikalsk perle til oss alle.

 • Aurora i svært god form.

  Lekenheten og bruken av hele Auroras feilfrie vokalspekter gjør «Forgotten Love» til et mer definerende og fascinerende «comeback» enn forrige singel, mener P3s anmelder. Terningkast 5.

  Aurora
  Foto: Ketil Mosnes
 • Dansk nasjonalpoet er død

  Benny Andersen er i Norge er mest kjent for sitt samarbeid med sangeren Povl Dissing. Deres vise «Svantes lykkelige dag (om lidt er kaffen klar)» var en monsterhit i Norge. Benny Andersen fikk sitt folkelige gjennombrudd med diktsamlingen og platen Svantes viser i 1972. Han er en høyt elsket nasjonalskald, og utgivelsen av hans samlede dikt i 1998 slo alle rekorder for diktutgivelser. (NTB)

  Benny Andersen er død.
  Foto: Liselotte Sabroe/ritzau Scanpix / NTB scanpix