NRK Meny
Normal

Jenny Jenssen

Dansebanddronningen Jenny Jenssen er den ene av våre to kvinnelige trenere.

Jenny Jenssen
Foto: Geir Evensen / NRK

Se Jenny Jenssen og Septimus på Spellemannsprisen 1996

Norges ubeseirede dansebanddronning kommer fra Bjerkvik i Nordland. Hun er kanskje aller mest kjent som frontfigur og vokalist i gruppa Septimus. Men Jenny har også en solid karriere som soloartist, og var blant annet finalist i den norske MGP-finalen i 2007.

Hun fremfører sitt repertorar på nordlandsdialekt, og hennes friske, naturlige væremåte har gjort henne til en svært folkekjær artist.

"Det e mannfolk nok"

Jenny ga ut sin første solo-CD ”Det e mannfolk nok” i 1998. Tittelkuttet, - en ganske så frisk duett med Kai Kiil, skapte en del liv og røre, spesielt blant folk som ikke var vant til å høre saftige nordlandsgloser som ikke står oppført i ordbøker.

I 2003 fikk Jenny en ny hit med låta «Nu får du pinadø vaske klean dine sjøl» fra CD’en ”Pinadø”. Albumet solgte til gullplate og låta ble en ekte landeplage Jenny Jenssen er også kjent som programleder for dansegallaene på NRK1.

 

 

Kulturstrøm

 • Obama til Netflix

  Barack og Michelle Obama har signert en flerårig produksjonsavtale med Netflix, skriver New York Times. – Noe av det fineste i presidentperioden var det å møte folk og kunne bringe deres historier til et større publikum. Vi er derfor svært glade for denne avtalen, sier paret i en uttalelse. De sier de vil løfte frem talenter og inspirerende unge stemmer for å spre empti og forståelse. Det tidligere presidentparet har startet produksjonssleskapet Higher Ground Productions sammen.

  Michelle og Barack Obama
 • Selger historiske kjærlighetsbrev

  I 1896 skrev Marcel Proust kjærlighetsbrev til den kjente komponisten Reynaldo Hahn. De var to av datidens store kulturstjerner, og kjærligheten mellom dem var holdt hemmelig. denne uken selger en slektning av den verdenskjente forfatteren flere enn 70 av Prousts private dokumenter. De består blant annet av utkast til romaner, bøker og kjærlighetsbrev som kan kaste nytt lys over Proust og historien, skriver The Guardian. Lære mer om mannen bak verdens lengste roman her: Ni ting du ikke visste om Proust

  Marcel Proust, et bilde tatt ca 1896
  Foto: - / Afp/Scanpix