Jeff Beck til Bergen og Oslo

Gitarlegenden til Norge i juni.

Jeff Beck

KOMMER TILBAKE: Jeff Beck, her i Molde, spilte i Norge så sent som før jul.

Foto: NRK/ Per Ole Hagen

Konserten i Bergen finner sted utendørs, på Edvard Griegs plass utenfor Grieghallen, tirsdag 14. juni. Dagen etter står den britiske superstjernen på scenen i Oslo Spektrum. Konserten kommer bare et halvt år etter at Beck fylte Sentrum Scene i Oslo til randen.

- Enorm pågang sist

– Vi opplevde en enorm pågang på billettene sist, og det er fint å kunne glede alle dem som ikke fikk tak i billett, pluss dem som gjerne vil se ham en gang til. Jeff Beck er en fantastisk gitarist og har de siste årene virkelig revitalisert karrieren sin, noe publikum fikk merke da han var her. Han tok salen med storm, sier Peer Osmundsvaag i Atomic Soul, som samarbeider med Stageway om konserten.

NETT-TV: Se intimkonsert med Jeff Beck her!

66 år gamle Beck startet sin karriere som Eric Claptons arvtaker i The Yardbirds, etter å ha blitt anbefalt av Jimmy Page. Året etter kom Page selv med i bandet, opprinnelig som bassist, men siden som gruppens andre gitarist.

Stor suksess

I 1967 hoppet Beck av og dannet The Jeff Beck Group, med Rod Stewart på vokal og Ron Wood på rytmegitar. De to sistnevnte dannet etter hvert The Faces.

Siden har Beck gjort stor suksess som soloartist, og han har spilt med det som kan krype og gå av store navn innen rocken. Som hovedsaklig instrumentalist er han ikke den som har stjålet overskriftene eller listetoppene, men den temperamentsfulle gitaristen er en av verdens mest respekterte innen rock og blues. I 2010 slapp han albumet «Emotion & Commotion», som er nominert til hele fem Grammys.

Den britiske rockeren er også en av få som er innlemmet to ganger i Rock & Roll Hall Of Fame: I 1992, som medlem av The Yardbirds, og i 2009 som soloartist.

Tredje på ny scene

Konserten i Bergen blir den tredje i sommer på byens nye utendørsscene, Edvard Griegs plass. Fra før er det kjent at Katie Melua og Judas Priest skal opptre på steinplassen utenfor Grieghallen. Plassen har en kapasitet på vel tre tusen tilskuere.

- Vi vil bruke samme riggen som Judas Priest spiller på dagen etter, sier Osmundsvaag til NRK.no.

Se Jeff Beck med The Yardbirds i 1965:

Kulturstrøm

 • Norsk arkitektur massenominert

  Sju norske arkitektbyråer er nominert til 15 priser på World Architecture Festival 2018. – Dette er helt uten sidestykke, sier Tor Inge Hjemdal, administrerende direktør i Design og arkitektur Norge (DOGA). Han sier det bekrefter den store internasjonale interessen for norsk arkitektur nå. Vinnerne vil bli kåret under festivalen som finner sted i Amsterdam i november. – Norsk arkitektur skaper inkluderende og bærekraftige bygninger. Denne anerkjennelsen viser at vi er på rett vei, sier kulturminister Trine Skei Grande til DOGA.

  Deichmanske hovedbibliotek
  Foto: Lund Hagem arkitekter
 • Stephen King selger manus for 1$

  Studenter på en filmskole i Wales fikk lov av skrekkforfatter Stephen King å bruke en novelle fra samlingen «Just After Sunset», skriver SVT. King har sluppet flere manus til veldedige formål. Nå jobber en 14- og en 16-åring med å lage manus av novellen «Stationary Ride». Filmen fra Blanenau Gwent Film Academy skal være ferdig i 2019.

  CORRECTION Books Edgar Awards Stephen King
  Foto: Steven Speliotis / NTB Tema
 • Pink til Norge

  Den amerikanske artisten Pink stopper i Norge i den pågående verdensturneen «Beautiful Trauma World Tour 2019» som startet i Phoenix i mars. Den 5. august 2019 holder hun konsert i Telenor Arena på Fornebu. Siden debuten i 2000 har Pink sluppet sju studioalbum, et samlealbum, solgt over 57 millioner album. Hun har hatt 15 topp-ti-singler på Billboard Hot 100, inkludert fire første plasser. (NTB)

  Pink
  Foto: Promo

Flere kulturnyheter