NRK Meny
Normal

Jeff Beck til Bergen og Oslo

Gitarlegenden til Norge i juni.

Jeff Beck

KOMMER TILBAKE: Jeff Beck, her i Molde, spilte i Norge så sent som før jul.

Foto: NRK/ Per Ole Hagen

Konserten i Bergen finner sted utendørs, på Edvard Griegs plass utenfor Grieghallen, tirsdag 14. juni. Dagen etter står den britiske superstjernen på scenen i Oslo Spektrum. Konserten kommer bare et halvt år etter at Beck fylte Sentrum Scene i Oslo til randen.

- Enorm pågang sist

– Vi opplevde en enorm pågang på billettene sist, og det er fint å kunne glede alle dem som ikke fikk tak i billett, pluss dem som gjerne vil se ham en gang til. Jeff Beck er en fantastisk gitarist og har de siste årene virkelig revitalisert karrieren sin, noe publikum fikk merke da han var her. Han tok salen med storm, sier Peer Osmundsvaag i Atomic Soul, som samarbeider med Stageway om konserten.

NETT-TV: Se intimkonsert med Jeff Beck her!

66 år gamle Beck startet sin karriere som Eric Claptons arvtaker i The Yardbirds, etter å ha blitt anbefalt av Jimmy Page. Året etter kom Page selv med i bandet, opprinnelig som bassist, men siden som gruppens andre gitarist.

Stor suksess

I 1967 hoppet Beck av og dannet The Jeff Beck Group, med Rod Stewart på vokal og Ron Wood på rytmegitar. De to sistnevnte dannet etter hvert The Faces.

Siden har Beck gjort stor suksess som soloartist, og han har spilt med det som kan krype og gå av store navn innen rocken. Som hovedsaklig instrumentalist er han ikke den som har stjålet overskriftene eller listetoppene, men den temperamentsfulle gitaristen er en av verdens mest respekterte innen rock og blues. I 2010 slapp han albumet «Emotion & Commotion», som er nominert til hele fem Grammys.

Den britiske rockeren er også en av få som er innlemmet to ganger i Rock & Roll Hall Of Fame: I 1992, som medlem av The Yardbirds, og i 2009 som soloartist.

Tredje på ny scene

Konserten i Bergen blir den tredje i sommer på byens nye utendørsscene, Edvard Griegs plass. Fra før er det kjent at Katie Melua og Judas Priest skal opptre på steinplassen utenfor Grieghallen. Plassen har en kapasitet på vel tre tusen tilskuere.

- Vi vil bruke samme riggen som Judas Priest spiller på dagen etter, sier Osmundsvaag til NRK.no.

Se Jeff Beck med The Yardbirds i 1965:

Kulturstrøm

 • Anmeldelse: «Jenta i veggen»

  Den oppsiktstvekkende historien om jødiske Betzy Rosenberg som greide å holde seg skjult på Byneset ved Trondheim i flere år, er godt fortalt i ungdomsboken «Jenta i veggen», mener NRKs anmelder Anne Cathrine Straume.

 • Kvernelands Munch går til filmen

  Produksjonsselskapet Maipo har kjøpt rettighetene til å lage film av Steffen Kvernelands illustrerte roman «Vampyr». – Oslo og Munch på sitt aller mest skremmende, det kan jo ikke gå galt, sier Kverneland til NTB.

  Kvernelands vampyr
  Foto: NTB Tema
 • Anderssen fra Biri vant designpris

  Designer Torbjørn Anderssen fra Biri vant i kveld prisen for årets produkt under designindustri-konferansen Innovasjonskraft 2018. Sammen med Espen Voll vant han prisen for lenestolen Camp, som ifølge juryen "er perfekt for sosiale møteplasser".