JDM

JDM er en forkortelse for Japan Domestic Market, og der er også hele grunnlaget for stilen oppsummert.

JDM
Foto: Wiros-Flickr

I JDM handler det om alle slags japanske biler, som skal bygges så nær japansk spec som mulig.

Honda Civic er blant bilene som er svært populære i denne stilen, og når du bygger skal det helst kun være med japanske originaldeler, og aller helst med deler som kun ble levert i Japan.

Også når det gjelder styling skal du velge originale Honda-deler fra utstyrskatalogen, men om du ikke synes det holder kan du til nød velge enkel og rolig styling fra andre fabrikanter.

Fargemessig skal bilen være enkel, og tradisjonelle originalfarger som hvit, svart og rød er populært.

Ikke originalbil

Motor
Foto: Willvision

Det er ofte under panseret skikkelige JDM-biler virkelig hevder seg. For et utrent øye ser bilene ordinære og kjedelige ut utvendig, men om du prøver å yppe deg i lyskryssene merker du fort at det langt fra er snakk om noen originalbil.

En av grunnene til at Civic er populær er nemlig at motorene er kjent for god holdbarhet og høy effekt, til en relativt billig penge.

Oppskriften

STYLING: Helst skal alt hentes fra produsentens utstyrskatalog, men det kan til nød monteres produkter fra andre leverandører så lenge det holdes enkelt, og så lenge produsenten er japansk.

MOTOR: Det er under panseret JDM-bilene er lengst fra originale, men også her skal alle deler være fra japanske produsenter. Aller helst skal alle motordeler, eller i det minste så mange som mulig, hentes fra ett enkelt merke.

FELGER: Felgstørrelsen kommer selvfølgelig an på bilen, men det skal ikke være for stort. På en Honda Civic er 16-tommere passe, eventuelt 17-tommere til nød.

Kulturstrøm