Jazzmønstring i Tromsø

Hele 14 musikere entrer Trollfjords vesle scene til kai i Tromsø 9. november. Programlederne lover en kveld proppfull av ulike jazzutrykk fra musikkmiljøet nord for polarsirkelen.

Vokalist Marit Sandvik

Marit Sandvik

Foto: Kaare Gärtner

Det kan bli trangt om plassen på den vesle scenen på MS Trollfjord den 9. november. Ringrever og debutanter fra nordnorsk jazzliv stiller side om side hos programlederne Knut Borge og Erling Wicklund, i alt er hele 14 musikere i 4 ulike band i aksjon denne kvelden.

Kveldsshowene direktesendes i NRK P2, og er åpne for cruisepassasjerene og alle som vil komme ombord for å oppleve dem. Alt som skjer ombord på Trollfjord er inkludert i billettprisen for cruisepassasjerene, mens besøkende som kommer ombord for kveldsshow kjøper billetter a kr. 150 i døra.

De som stiller på jazzkvelden er:

Marit Sandvik (vokal) med Øystein Norvoll (gitar), Trond Sverre Hansen (trommer) og Konrad Kaspersen, (bass).

Sigrid Brennhaug (vokal) med Fred Glesnes (sax), Anders Eriksson (trompet), Sverre Gjørvad (trommer), Tor Egil Bratseth (tangenter), Jørgen Ytreberg (bass), Asbjørn Ruud (gitar)

 

Sigrid Brennhaug

Sigrid Brennhaug

Foto: Presse

 

Glesnes/Ytreberg Quartet med Fred Glesnes, Jørgen Ytreberg, Eivind Valnes (tangenter) og Roger Johansen (trommer)

Fred Glesnes Kvartett

Glesnes/Ytreberg Quartet

Foto: Yngve Olsen Sæbbe

  

Viktor Wilhelmsen, gitarist

Viktor Wilhelmsen, gitarist

Foto: Presse

Viktor Wilhelmsen (gitar)

 

 

Kulturstrøm

 • NRK vann pris for klimaprosjekt

  NRK.no vann European Digital Media Award for prosjektet Din klimaframtid, i kategorien «beste nyheitsnettstad eller mobilteneste».

  Prosjektet gir lesarene moglegheita til å sjå kva klimaendringar som kan bli gjeldande i deira kommune, basert på norsk og internasjonal forsking.

  – «Din klimaframtid» gir lesarane ei omgjengeleg, men likevel utruleg detaljert kjelde til å forstå potensielle effektar av klimaendringar, ikkje som eit breitt eller overveldande tema, men i sine eigne lokalsamfunn, står det i grunngjevinga.

  Dommarane meiner dette er eit «forbløffande journalistisk arbeid og eit historisk dokument for landet».

 • Tar kritikk for Utøya-artikkel

  Aftenposten tar selvkritikk for en artikkel om hendelsene på Utøya-fergen MS Thorbjørn publisert i januar 2012.

  Etter terrorangrepet 22. juli 2011 ble det fremmet spekulasjoner om fergens rolle, blant annet ved at AUF-leder Eskil Pedersen flyktet.

  I en kommentar fra nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen, erkjenner avisen at saken kunne ha blitt løst på en bedre måte.

  Aftenposten beklager bruken av lekkede avhør og mangelfull kommunikasjon med de overlevende som siteres i saken, deriblant Lars Fjærli Hjetland.

  «Vi beklager at artikkelen ble løst slik, og at det har vært en tilleggsbelastning for Hjetland og andre om bord,» skriver Strøm-Gundersen.

  Flere medier, deriblant Dagens Næringsliv, har beklaget saker de hadde på trykk i kjølvannet av terrorangrepene 22. juli 2011.