Jazz-forbrødring i Namsos

En gigantisk forbrødring av trøndersk og nord-norsk jazzmiljø! Det var løftet fra programlederne Erling Wicklund og Knut Borge da de inviterte til jazzkveld direkte fra MS Trollfjord onsdag 7. november. 

 

Knut Borge og Erling Wicklund ser fram til jazzkvelden ombord på hurtigruta MS Trollfjord

Knut Borge og Erling Wicklund på MS Trollfjord

Foto: Kristin Vold / NRK

Svingende samspill mellom veteraner og Trondheims nyskapende jazzmiljø, det var oppskriften for Erling Wicklund og Knut Borges jazzkveld fra Namsos.

Prøver til jazzkvelden

Fra prøvene i Trollhall i ettermiddag

Foto: Kristin Vold / NRK

Vi møter saksofonistene Asmund Bjørken, Odd André Elveland og Frode Nymo, pluss et drømmekomp bestående av bassist Bjørn Alterhaug, pianist Vigliek Storaas og trommeslager Carl Haakon Waadeland. Dessuten sangeren Siri Beate Gellein - kjent fra Siri Svale Band og fra sine radiomøter med Monica Zetterlund.

- En gigantisk allianse av midtnorsk og nordnorsk jazz, sier Wicklund.

- Frode Nymo fra Valnesfjord utenfor Bodø er en musikalsk kameleon som behersker alle altsaxens stilarter. Veteran Asmund Bjørken stiller med både saksofon og trekkspill. I tillegg til å være en hard be-boper er verdølen et oppkomme av skeive historier og livsanskuelser. Bassist Bjørn Alterhaug fra Mo i Rana er også en stor humorist, og som akademiker en krumtapp i Trøndelags jazzliv, mens saksofonist Odd Andre Elveland fra Rørvik i Nord-Trøndelag viderefører arven etter Stan Getz og har som spesialitet å få barn til å spille jazz. Oppi det hele har vi også bergenseren Vigleik Storaas, pianist som selv har gått på jazzlinja i Trondheim og nå underviser der.

Borge og Wicklund lover 90 minutter i godt jazzlag, med både musikalsk oppsummering og blikk framover.  

 

Kulturstrøm

 • Filmkritikerprisen 2021 utdelt

  Filmkritikerprisen 2021 for fjorårets beste norske langfilm går til «Kunstneren og tyven», regissert av Benjamin Ree. Prisen ble overrakt vinneren under Norsk filmkritikerlags årsmøte. Vinenren er kåret etter avstemning blant lagets rundt 90 medlemmer.

 • Kanye West får godkjent navnebytte

  En av verdens mest kjente rappere Kanye West (44) har fått innvilget sin søknad om å endre navnet sitt.

  Fra nå av heter han ikke Kanye West, men Ye.

  Navnet har blitt brukt som navn på både musikkalbum og Twitter-konto, men har ikke vært hans juridiske og offisielle navn tidligere.

  En av begrunnelsene til navnebytte er fordi han mener at «ye» er det mest brukte ordet i bibelen, og skal bety «deg».

  Ye
  Foto: Angela Weiss / AFP
 • Tanum bokhandel forsvinner helt

  Cappelen Damm legger nå også ned nettbokhandelen tanum.no, som var det siste som var igjen av bokhandlerkjeden som ble startet i 1832. En for dyr satsing på bokhandel på Oslo Lufthavn endte med salg av fire butikker, skriver Bok365. Før nyttår solgte forlaget også flaggskipsbutikken på Karl-Johan.