NRK Meny
Normal

Jay-Z president i USA?

- Gi meg en sjanse, sier den amerikanske rapperen Jay-Z til BBC Newsbeat, om åtte år er jeg kanskje president.

Jay-Z

PRESIDENT? Om åtte år er det kanskje denne mannen det amerikanske folket kan stemme på.

Foto: Bill Kostroun/Scanpix / AP

Andreas Øverland

MØTTE JAY-Z: Andreas Øverland, journalist i NRK Lydverket, intervjuet stjernerapperen i Stockholm i oktober 2009.

Foto: Kim Erlandsen / NRK
Jay Z hos Skavlan.

GJEST HOS SKAVLAN: Fredrik Skavlan fikk celebert besøk i studio september 2009. Jay Z sitter i midten, mellom Skavlan til høyre og Henrik Schyffert til venstre.

Foto: Suslin, Maja / Scanpix

Norsk hiphop-ekspert har tro på at Jay-Z kunne nå langt som presidentkandidat hvis han virkelig gikk inn for politikken. Men han tror likevel det ikke kommer til å skje, til det er stjernen for musikalsk sulten.

- Det ville vært uhyre interessant å se hva som kunne skjedd dersom Jay-Z stiller som kandidat til president i USA. Han kunne nok gitt det et forsøk hvis han virkelig ville, sier Andreas Øverland, journalist i NRK Lydverket.

- Han er veldig stor i USA, kanskje større enn vi her hjemme tror. Han har makt, penger, viktige støttespillere og han er et stort idol for sine mange tilhengere. Skulle en rapper gitt storpolitikken et seriøst forsøk måtte det nesten ha blitt Jay-Z, utdyper Øverland.

Møtte Jay-Z i Sverige

Øverland har selv intervjuet hiphopstjernen i Stockholm for ett år siden. Han fremholder at Jay-Z var en av de mest hyggeligste stjernene har noen gang har snakket med.

- Han var både imøtekommende og morsom, og vi fikk en god tone under intervjuet, minnes Øverland.

Selebriteten og stjernerapperen fra New York har siden vært gjest på Skavlan.

En morsom fleip?

Likevel tror ikke Andreas Øverland at presidentlanseringen til BBC Newsbeat nylig var seriøst ment.

- Jeg tror dette var en flåsete kommentar. Kanskje han prøvde å være morsom, antyder Øverland.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Ikke noe politisk dyr

Han legger til at Jay-Z hadde ingen politisk agenda da de snakket sammen for et år siden i Stockholm. Selv om artisten jobbet sammen med mange andre kulturelle store navn og bidro til president Obamas valgseier for to år siden, er han ikke interessert nok i politikk, tror Øverland.

- Han innser nok at han kommer til å slite som presidentkandidat, og jeg tror ikke han er så stormannsgal. Slik jeg oppfatter Jay-Z er musikken både som artist og plateselskapeier fortsatt det viktigste for han, sier Øverland.

- Mannen har jo humor, så kanskje går han nå rundt og syns det er morsomt at journalister over hele verden har bitt på agnet og skriver om Jay-Z som mulig presidentkandidat i USA om åtte år, smiler Øverland.

SE: Jay-Z hos Skavlan: