Japansk Pepperbiff

Bli med på feiringen av dagens VM gull i Sapporo. Kokke-Lise viser oss hvordan vi skal lage en saftig og god japansk pepperbiff.

Saftig japansk pepperbiff.
Foto: NRK

Japansk pepperbiff: 

Dette trenger du:

2 tykke biffer ca. 500 gr, entrecote eller ytrefilet

2 ss grovmalt sort pepper

1 hvitløkfedd, finhakket

3 ss soyasaus

1 1/2 ss sukker

Karse eller gressløk til pynt

1 ss olivenolje

Salat:

1/4 isbergsalat eller hvitkål

1 gulrot

1 bit rettich eller noen reddiker

1 vårløk

Sitrusdressing:

1/2 dl soyasaus

1/2 dl lik mengde presset sitron, appelsin og lime

2 dråper sesamolje

1 ss ristede sesamfrø

1/4 ts revet frisk ingefær( kan sløyfes)

Slik går du frem:

Sikt den grove pepperen , slik at "pepperstøvet" fjernes. Det kan du bruke senere til noe annet. Dryss den grove pepperen jevnt over biffene på begge sider.

Varm oljen i en stekepanne og fres hvitløken ved middels høy varme til den begynner å bli brun. Legg i biffene og brun dem godt på begge sider. Skru ned varmen.

Rør sammen soyasaus og sukker og hell blandingen over biffene i pannen. Pass på varmen slik at sausen ikke svir seg (pga sukkeret). La det hele småkoke mens du vender litt på biffene, til sausen har fått sirupkonsistens og "henger" på kjøttet.

La biffene hvile på en tallerken og skjær dem opp i passende firkanter "munnfuller" før servering.

Dryss over karse eller gressløkstrå. Finsnitt alle grønnsakene til salaten og la dem få et opphold i iskaldt vann.

Visp sammen ingredisensene til dressingen. La salaten renne godt av seg, gjerne på kjøkkenpapir, før du blander inn dressingen. Resten av dressingen kan oppbevares i kjøleskapet for senere bruk.

Tips:

Lag evt. Teryakispyd.

Mariner kyllingfilet eller laks i strimler i Teryakisaus i ca. 30 minutter. Tilsett gjerne også litt revet ingefær og hvitløksalt.

Tre kjøttet eller fisken på spyd og stek dem i litt olje i en middels varm panne. Pensle spydene med litt av marinaden under steking.

Kulturstrøm

  • – Mer politisk bokmesse enn før

    Årets bokmesse i Frankfurt – verdens største bokmesse – skiller seg ut fra tidligere bokmesser, ved å være mer politisk enn noen gang tidligere, skriver den tyske avisen Deutsche Welle. – Jeg følte en mørk atmosfære i år, ytrer Sabine Peschel som er litteraturekspert i avisen. – De tyske ytre-høyre publisistene var plassert i et avsidesliggende hjørne, så vi unngikk sterke konfrontasjoner, forteller Peschel, som mener den globale trenden i år var å forsvare menneskerettigheter og frihet. Spesielt trakk hun fram situasjonen for fengslede forfattere i Tyrkia.

    Bokmessen i Frankfurt
    Foto: THORSTEN WAGNER / Reuters