NRK Meny
Normal

Janet Jackson-konsert utsett på ubestemt tid

Europaturneen til Janet Jackson skulle ha landa i Oslo i april. No er heile turneen utsett på ubestemt tid.

AWARDS-BETAWARDS/ Janet Jackson accepts the Ultimate Icon Award during the 2015 BET Awards in Los Angeles

Fansen må vente på konsertcombacket til Janet Jackson.

Foto: KEVORK DJANSEZIAN / Reuters

Janet Jackson har utsett Europa-turneen sin på ubestemt tid, melder BBC. Det skjer berre få veker før turneen skulle ha starta i England. Også konserten ho skulle ha hatt i Oslo Spektrum blir råka.

Det er uklart kva som er grunnen, og Jackson har ikkje kommentert utsetjinga enno. Men Oslo Spektrum skriv på nettsidene sine at dei som har kjøpt billettar, kan få desse refundert.

Comeback i fjor

Jackson var tilbake på salslistene i fjor med sitt første album på sju år, «Unbreakable». Ho skal ha vore i Europa sidan midten av februar for å førebu show og delta på moteveka i Paris.

I februar ha ho ut ei helsing til fansen frå London, der ho sa at ho gleda seg til å opptre for publikum igjen:

Laster Twitter-innhold

Ho har tidlegare utsett 29 konsertar i USA fordi ho blei råda til å ta ein operasjon. Rykta gjekk om at ho hadde kreft, men det avviste ho i ei pressemelding i januar:

– Rykta er usanne. Eg har ikkje kreft. Eg er i ferd med å bli betre. Legane har sagt eg kan gjennomføre konsertane som planlagt i Europa. Eg lovar at dei utsette konsertane skal få nye datoar.

Etter planen skal konsertane i USA vere i juli og august, medan det er uvisst om og når konsertane i Europa kan gjennomførast.

Kulturstrøm

 • Skal gjenoppbygge historisk moské

  En avtale om gjenoppbyggingen av Mosuls historiske al-Nuri-moské ble undertegnet i nationalmuseet i Baghdad mandag. Avtalen mellom De forente arabiske emirater og Irak innebærer en støtte til gjenoppbyggingen på over 50 millioner dollar. Den over 800 år gamle moskeen og dens berømte minaret ble sprengt i forbindelse med kampene om Mosul sommeren 2017. Les også «Urix forklarer»: Fem ting du må vire om sprengingen av den berømte moskeen

  Pressekonferanse i forbindelse med avtale om gjenoppbygging av moskeen i Mosul
  Foto: AHMAD AL-RUBAYE / AFP/Scanpix
 • Aviciis foreldre takker for støtten

  Foreldrene til Avicii (Tim Bergling) publiserte mandag kveld et åpent brev via pressekontakten Ebba Lindqvist: «Vi vil takke for støtten vi har fått, alle kjærlighetsfulle ord om vår sønn og bror. Takk for hedringen av Tim», ifølge Aftonbladet.

 • «The Crown»: Vi burde ha lik lønn

  Matt Smith støtter kravet om at Claire Foy og han selv burde hatt lik lønn for arbeidet i serien. – Jeg er glad for at dette har løst seg, og i fremtiden må vi jobbe for at ting som dette blir bedre og mer rettferdig, ikke bare i vår bransje, men i alle, sier han til Hollywood Reporter. Serieskaperne har beklaget lønnsforskjellen etter at det ble kjent at Smith tjener mer på Netflix-serien enn hovedrolleinnehaveren Foy.

  Claire Foy og Matt Smith fra permieren på sesong to av The Crown
  Foto: Grant Pollard / AP