Hopp til innhold

Jan Ove Årsæther gir seg i TV 2

Jan Ove Årsæther (46) har jobbet i TV 2 i 17 år.

Jan Ove Årsæther

GIR SEG: Nyhets- og sportsdirektør i TV 2 Jan Ove Årsæther gir seg i august.

Foto: Emil Weatherhead Breistein / NTB scanpix

Nå gir han seg som Nyhets- og sportsdirektør i følge en pressemelding fra kanalen. TV 2-sjef Olav Sandnes sier i pressemeldingen at han vil rose Årsæther for innsatsen han har lagt ned i TV 2.

– Det står stor respekt av det han har vært med å skape for TV 2, gjennom arbeidet på mange områder innenfor sport, nyheter og TV2.no. Han har også vært sentral i arbeidet mot et nytt TV 2 i 2020.

På tide å flytte hjemmefra

Årsæther har i TV 2 arbeidet både som reporter, redaktør og direktør. Til NRK sier han at det er en tid for alt, og at han nå føler for å gjøre noe nytt.

– Det er en tid for alt, nå har jeg jobbet lenge i Tv2- mesteparten av den tiden i ledergruppa. Vi har vært gjennom en ganske tøff runde, der vi har omorganisert oss kraftig. Nå er den organisasjonen sjøsatt og vi ser at den fungerer, og da tenker jeg at dette er et godt tidspunkt for å gjøre andre ting enn å jobbe i TV 2.

Direktøren kom fra Dagens Næringsliv, da han i 2000 gikk over til TV 2. Først hadde han stilling som nyhetsreporter i Oslo, før han har fått stillinger som sjef for Nyhetene, Sporten og TV2.no.

Årsæther har takket ja til å representere TV 2 i styret i flere av datterselskapene fremover, blant annet i Faktisk. Hva han skal gjøre etter august, er ikke bestemt, men han sier han har noen tanker.

Når du kommer tilbake fra ferie, blir det i journalistikken eller i kommunikasjonsbransjen?

– Alle spør om det og det sier vel litt om den bølgen av redaktører og journalister som går til kommunikasjonsbransjen og det er jo et fenomen i seg selv.

– Hva jeg skal drive på med ønsker jeg å komme tilbake med i august, ingenting er hogd i stein foreløpig, men jeg har noen tanker og noen planer.

Mer bekymret for nyhetene

Årsæther har selv sagt opp jobben, og fratrer formelt i august. Han ønsker TV 2 lykke til videre i en vanskelig tid for mediene.

Direktøren er ikke så bekymret for for norske program og underholdning. Han sier man ser tendenser til at for eksempel Netflix ønsker å være med å finansiere og publisere disse. Nyhetene, er han derimot mer bekymret for.

– Vi ser jo at det er det området hvor journalistikken og mediene er størst under press. Jeg synes mediepolitikken beveger seg i riktig retning, men i snegle tempo, sier han.

Saken er oppdatert med nye sitater.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.