NRK Meny
Normal

Jan Erik Vold på kulturcruise

Ingen kan få hverdagsbegreper som loff, trikk, Bislett og kulturuke til å låte så poetisk som Jan Erik Vold.  8. november mønstrer han på kulturcruisets blueskveld i  Bodø. 

Jan Erik Vold
Foto: Falch, Knut / Scanpix

 

Knut Borge og Knut Reiersrud, BluesAsylet NRK P2
Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Det blir et godt voksent herrelag som stiller på blueskvelden i Bodø 8. november. Programlederne Knut Borge og Knut Reiersrud har fått med seg Bodøs egen trubadur Terje Nilsen, Norges "man in black" Steinar Albrigtsen og altså poet Jan Erik Vold.

Amerikansk og norsk

Vold stiller med både egne tekster og klassisk blues.  

- Jeg kommer til å framføre ting av Bob Dylan, Robert Creeley, og noe jeg har skrevet selv, skriver han i en mail fra Stockholm.  Han mener det definitivt finnes poetiske bluestekster, og trekker fram den gamle 1950-talls slageren "Tennesse Waltz".

- Den er litt på siden av det hele. Den er ikke blues, men den har blues-feeling. Sjekk ut teksten, helst med Anita O'Days innspilling. Det viktigste med en god blues-tekst er at den er blå. Og blå kan jo være så mangt.  

Les teksten "Tennesse Waltz" her:

Albrigtsen og Nilsen

Foto: Sony BMG

Bluesveteran Steinar Albrigtsen har i mange år vært opptatt av amerikanske bluestradisjoner, og har selvsagt med seg gitaren for å  varte opp med "fingerpicking blues" i Bodø. Og trubaduren Terje Nilsen, også kalt Bodøs Leonard Cohen, stiller med blått musikalsk materiale for anledningen.

På scenen står også et backingband med Bodø-musikanter - på trommer Arnfinn Bergrabb, på bass Bård Bergrabb, og på gitar Finn Robert Olsen.

Blueskvelden sendes direkte i NRK P2 klokka 19.30.

Kulturstrøm

  • Populær 50 år etter sin død

    Charlotte Wankel er gjenstand for mye interesse, 50 år etter sin død. Hvem var hun, en av våre mest fremtredende moderne kunstnere? Radiomagasinet Studio 2 er på saken.

    Visste du at Norge akkurat nå er dypt inne i en snøkrabbe-krig? EU og norske myndigheter er rykende uenige om hvem som skal få fiske snøkrabber på Svalbard og ikke minst hvor mye de skal fiske. Nå skjerper EU kravene etter instruks fra sin egen fiskerikomité. ** I sommer har Aftenposten avslørt en rekke tilfeller der eksamenssensorer i høyere utdanning har satt karakterer som fremstår som helt tilfeldige. Nå mener Extrastiftelsen at tildelingen av forskningsmidler også foregår på svært tilfeldige måter. ** Lenge har vi trodd at det kun var menn som reiste til Paris for å lære malerkunst av Henri Matisse. Nå viser det seg at også den kvinnelige kunstneren Charlotte Wankel var elev hos den franske mesteren. 50 år etter sin død er hun endelig i ferd med å få sin anerkjennelse. ** Turkmenistans president Gurbanguly Berdymukhamedov – bedre kjent som Arkadag har blant annet forbudt sorte biler, badetøy, neglelakk og hårfarge. Men hvem er han? ** Vi fortsetter vår serie om musikken som kanskje litt ufrivillig har blitt sommerhits. I dag handler det om ABBA-låta "Our Last Summer". ** Netflix-serien "Orange is the new black" handler om rikmannsdattera Piper Chapman som plutselig havner i fengsel og alle de rare menneskene hun møter innenfor murene. Nå er sjette sesong her og vi anmelder.
  • Fotball-VM ble radiosuksess

    Lytterne har strømmet til den digitale radiokanalen NRK Sport under fotball-VM.

    – Oppsiktsvekkende gode tall. Vi har vært helt oppe i 28 prosent markedsandel på den mest hørte kampen (kvartfinalen Russland–Kroatia), sier fungerende mediedirektør i NRK, Arne Helsingen (NTB).