Hopp til innhold

Jan Erik Vold på kulturcruise

Ingen kan få hverdagsbegreper som loff, trikk, Bislett og kulturuke til å låte så poetisk som Jan Erik Vold.  8. november mønstrer han på kulturcruisets blueskveld i  Bodø. 

Jan Erik Vold
Foto: Falch, Knut / Scanpix

 

Knut Borge og Knut Reiersrud, BluesAsylet NRK P2
Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Det blir et godt voksent herrelag som stiller på blueskvelden i Bodø 8. november. Programlederne Knut Borge og Knut Reiersrud har fått med seg Bodøs egen trubadur Terje Nilsen, Norges "man in black" Steinar Albrigtsen og altså poet Jan Erik Vold.

Amerikansk og norsk

Vold stiller med både egne tekster og klassisk blues.  

- Jeg kommer til å framføre ting av Bob Dylan, Robert Creeley, og noe jeg har skrevet selv, skriver han i en mail fra Stockholm.  Han mener det definitivt finnes poetiske bluestekster, og trekker fram den gamle 1950-talls slageren "Tennesse Waltz".

- Den er litt på siden av det hele. Den er ikke blues, men den har blues-feeling. Sjekk ut teksten, helst med Anita O'Days innspilling. Det viktigste med en god blues-tekst er at den er blå. Og blå kan jo være så mangt.  

Les teksten "Tennesse Waltz" her:

Albrigtsen og Nilsen

Foto: Sony BMG

Bluesveteran Steinar Albrigtsen har i mange år vært opptatt av amerikanske bluestradisjoner, og har selvsagt med seg gitaren for å  varte opp med "fingerpicking blues" i Bodø. Og trubaduren Terje Nilsen, også kalt Bodøs Leonard Cohen, stiller med blått musikalsk materiale for anledningen.

På scenen står også et backingband med Bodø-musikanter - på trommer Arnfinn Bergrabb, på bass Bård Bergrabb, og på gitar Finn Robert Olsen.

Blueskvelden sendes direkte i NRK P2 klokka 19.30.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.