Jan Erik Vold på kulturcruise

Ingen kan få hverdagsbegreper som loff, trikk, Bislett og kulturuke til å låte så poetisk som Jan Erik Vold.  8. november mønstrer han på kulturcruisets blueskveld i  Bodø. 

Jan Erik Vold
Foto: Falch, Knut / Scanpix

 

Knut Borge og Knut Reiersrud, BluesAsylet NRK P2
Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Det blir et godt voksent herrelag som stiller på blueskvelden i Bodø 8. november. Programlederne Knut Borge og Knut Reiersrud har fått med seg Bodøs egen trubadur Terje Nilsen, Norges "man in black" Steinar Albrigtsen og altså poet Jan Erik Vold.

Amerikansk og norsk

Vold stiller med både egne tekster og klassisk blues.  

- Jeg kommer til å framføre ting av Bob Dylan, Robert Creeley, og noe jeg har skrevet selv, skriver han i en mail fra Stockholm.  Han mener det definitivt finnes poetiske bluestekster, og trekker fram den gamle 1950-talls slageren "Tennesse Waltz".

- Den er litt på siden av det hele. Den er ikke blues, men den har blues-feeling. Sjekk ut teksten, helst med Anita O'Days innspilling. Det viktigste med en god blues-tekst er at den er blå. Og blå kan jo være så mangt.  

Les teksten "Tennesse Waltz" her:

Albrigtsen og Nilsen

Bluesveteran Steinar Albrigtsen har i mange år vært opptatt av amerikanske bluestradisjoner, og har selvsagt med seg gitaren for å  varte opp med "fingerpicking blues" i Bodø. Og trubaduren Terje Nilsen, også kalt Bodøs Leonard Cohen, stiller med blått musikalsk materiale for anledningen.

På scenen står også et backingband med Bodø-musikanter - på trommer Arnfinn Bergrabb, på bass Bård Bergrabb, og på gitar Finn Robert Olsen.

Blueskvelden sendes direkte i NRK P2 klokka 19.30.

Kulturstrøm

 • Vaksineforskar-Barbie

  Leiketøysprodusenten Mattel har laga ei Barbie-dokke som førestiller den britiske vaksineforskaren Sarah Gilbert. Gilbert har utvikla AstraZeneca-vaksinen og seier ho håper dokka vil inspirere barn til å oppdage nye yrke, som vaksineforskar.

  Leketøysprodusenten Mattel har laget en Barbie som forestiller den britiske forskeren Sarah Gilbert som designet Oxford/Astra Zeneca-vaksinen.
  Foto: Andy Paradise/Mattel / AP
 • Rolling Stones-trommeslageren syk

  80 år gamle Charlie Watts må la trommestikkene ligge når The Rolling Stones gjenopptar sin USA-turne neste måned. Bandet forteller at han trenger tid til å komme seg etter et uspesifisert medisinsk problem. Steve Jordan stepper inn for Watts.

  Laster Twitter-innhold
 • Selger produksjonsselskapet

  Reese Witherspoon selger produksjonsselskapet Hello Sunshine, som hun grunnla i 2016. Det ble grunnlagt med tanken å skape filmer og TV-serier med kvinner i fokus. Nå sier kilder til The New York Times at Hello Sunshine er verdsatt til rundt 900 millioner dollar. Det er ukjent hvor stor salgssummen er.

  Hello Sunshine vokste til å bli en maktfaktor i Hollywood, med suksesser som HBOs «Big Little Lies» – der Reese Witherspoon selv spilte en av rollene, så vel som Apple TV+ sin flaggskipsserie «The Morning Show». Også der stod hun på rollelisten.

  (NTB)

  Reese Witherspoon
  Foto: JEAN-BAPTISTE LACROIX / AFP