Forelska i en snål båt

Av og til blir man litt forelsket. Det ble jeg da jeg første gang fikk se Rhea 750. En båt som klart skiller seg ut i mengden.

 

Rhea Marine
Foto: NRK

Rhea 750 er bygget i Frankrike. Ut fra linjene å dømme, gir den inntykk av lang båtbyggertradisjon. Men det stemmer ikke, for Rhea Marine ble etablert så sent som i 1996. Likevel har de allerede hele 8 båtmodeller å tilby. Alle båtene har samme oppskrift og utståling som Rhea 750. Enten man velger den minste som er 6,5 meter lang eller den største på 11 meter.

Hvorfor liker jeg Rhea 750 så godt? Først og fremst er det sjarmen. Skroget minner meg om de koselige fiskebåtene i Hellas. Førerhuset en blanding av Grand Banks og slepebåten ”Tøffe” fra barne-tv. Akterdekket er ikke ulikt det du finner på en Fjord-terne, og her er det plass til både lek, ettermiddagslur, fiskeutstyr og klappstoler. Og så har du en solid, integrert dør ut til badeplattformen.

En ideell feriebåt

Rhea Marine
Foto: NRK

Rhea 750 er en ideell feriebåt om dere ikke er flere en to. Førerhuset er ikke veldig stort, men gir mulighet til både bespisning, manøvrering, matlagering, toalettering, og overnattering. Og når sola titter frem igjen, åpner du alle gluggene og vips blir førerhuset en solskjermet del av uteplassen. Du kan også få bandakir-tak over hele akterdekket, om båten skal brukes til pensjonistutflukter.

Rhea 750 er en halvplaner med aksling og propell. Største motoralternativ er på 240 Yanmar dieselhk, mens minste er 150 hk Volvodiesel. Min båt har 210 Volvohk. Motorstørrelsen ødelegger litt for prisen på en Rhea 750. Fra 888.000 til 967.000 kroner er hva du må ut med avhengig av motorstørrelse. Det er gøy å kjøre fort, men er det det du søker om du faller for Rheas linjer? Jeg tror ikke det.

Billigere lillebror

Rhea Marine
Foto: NRK

Derfor skal du få et aldri så lite tips! Rhea 750 har en lillebror ved navn Rhea 650. I utstråling og sjarme er de identiske. Førerhuset er tilnærmet like stort, men akterdekket naturlig nok litt kortere. 650 kan leveres med en 62 hk Nanni diesel, og da kommer prisen ned i 660.000 kroner. Åtte-ni knop er ikke veldig fort, men det kler en Rhea og ha god tid. Det synes i alle fall jeg!

Om du som meg har blitt litt sjarmert av Rhea, kan jeg fortelle deg at båten kan spekkes med teak, farger og detaljer helt etter som du vil ha den, og la du merket til barnas favorittplass? Den integrerte utkikksbenken fremst på styrehuset, og solplattformen på øverste dekk! Tøff, tøff, tøff…

Kulturstrøm

 • Fullt hus på Munchmuseet

  Det var, ikke overraskende, fullt hus hele helgen på det nye Munchmuseet i Oslo. Da de 15.000 billettene ble sluppet, ble de revet bort på noen få timer, opplyser Munchmuseet til NRK.

  – De 15.000 var besøkende til utstillingene, men det var langt flere innom i resepsjonsområdet og på kafeen og i restauranten, sier presseansvarlig Maren Lindeberg.

  Også i tiden som kommer må folk kjøpe inngangsbillett på forhånd, enten på nettet eller i museumsbutikken.

  – Folk må velge tidspunkt for besøket, men når de først har kommet inn kan de bli så lenge de vil, sier Lindeberg. Hun sier det er forhåndsbestilt drøyt 14.800 billetter til utstillingene og arrangementer ut året.

  Munch-museet i Bjørvika
  Foto: Javier Ernesto Auris Chavez / NRK
 • Musikalske bølger i Pirbadet

  Til helgen blir det opera i Pirbadet i Trondheim. Som de sier selv: Det blir musikalske plask, lidenskap og sterke følelser når Trondheim Symfoniske Operakor, pianister og en heftig perkusjonsrekke fremfører Carl Orffs «Carmina Burana» i badeanlegget lørdag og søndag.

  Opera i Pirbadet, Trondheim
  Foto: TSO
 • I kveld avdukes sædcella i Stange

  I kveld blir det offisiell avduking av den berømte sædcelle-skulpturen «Seeding» ved pendlerparkeringa ved E6 i Uthuskrysset i Stange.

  Skulpturen er 11 meter høy og er symbol på landbrukets betydning i Stange og at kommunen har avlsstasjonen Geno.

  Det var lenge strid om plassering av skulpturen.

  Men klokka 18.00 i kveld avdukes skulpturen.