Hopp til innhold

- Større og mer eksklusiv

Har du lagt merke til hvor mange i nabolaget ditt som har kjøpt en kliss ny Toyota Rav4 med masse utstyr? Det er fordi Toyota har lagertømming av Rav4 for tida. Og det er ikke noe dumt kjøp.

Jan Erik Larssen
Foto: Theodor Kristensen / NRK

14.200 nordmenn kjører allerede Toyota Rav4. På tross av at samtlige eiere med den bilen har gjort seg avhengig av takboks, er de veldig fornøyde med bilen sin.

Mye dyrere enn forrige modell

Toyota Rav4
Foto: Theodor Kristensen / NRK

Den er dønn pålitelig og tar dem dit de ønsker seg selv på vanskelig vinterføre, har et pent utseende og holder seg tullegodt i verdi. Det siste kan være en god grunn til å bytte bil nå, så slipper man at mellomlegget slår knute på økonomien. Nye Toyota Rav4 koster nemlig mye mer en den gamle: Fra 354.000,- og oppover .

Men det er den verdt. Ikke bare har den blitt vesentlig større, den er også vesentlig mer eksklusiv, praktisk og komfortabel .

Det fine med Toyota Rav4, er at du har tre forskjellige og veldig bra motorer å velge mellom. En 2,0 liters bensin på 150 hestekrefter, og to 2,2 liters turbodieseler på henholdsvis 136 og 177 hestekrefter.

Ønsker du automatgir må du kjøre bensin. Ønsker du krefter nok til å flytte tupeen tre hakk bakover på borrelåsen, velger du 177 D-cat dieselen. Den er rå!

Tre utstyrsvarianter

Toyota Rav4
Foto: Theodor Kristensen / NRK

På utstyrsiden har du også tre nivåer: standard, sport og executive. Og min bil er som gjettet en Executive.

Med nye Rav4 følger det med et nytt firehjulstrekksystem. På vanlig tørr landevei trekker den kun på forhjulene. Etter føre og behov hjelper bakhjulene til med opptil 45 prosent av kraften. Alt elektronisk styrt og i samarbeid med bilens øvrige elektroniske program som antispinn og antiskrens.

Dette er vel og bra, men best av alt er knappen som deaktiverer elektronikken og låser drivverket i firehjulstrekk. Her lukter det et snev av offroad.

Konklusjonen

Med nye Rav4 løfter Toyota nivået på medium-SUV klassen. Ikke først og fremst i størrelse, men i følelse. Rav4 har blitt en langt mer eksklusiv bil. Derfor bør du prøve den i executiv-utgave med 177 hk-dieselen. Flottere medium-SUV til under 500.000,- får du ikke!

Kulturstrøm

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.

  • Madonna avslutter turné med stor gratiskonsert

    Madonna skal holde en enorm gratiskonsert på Copacabana i Rio de Janeiro 4. mai som avslutning på Celebration-turneen som startet i oktober.

    På Madonnas nettside omtales konserten som hennes «største show hittil». Den er en «takk til fansen for å ha feiret musikken hennes i mer enn fire tiår».

    Madonna
    Foto: Evan Agostini / AP