NRK Meny
Normal

Murdoch jr: Visste ikke om avlytting

James Murdoch holdt fast på at han aldri visste noe om avlytting i sin fars, Rupert Murdochs, aviser. Han måtte forklare seg under Leveson-høringen i dag.

James Murdoch

James Murdoch sverger eden i High Court i London.

Foto: REUTERS TV / Reuters

Høringen handler om britisk presses arbeidsmetoder, og avvikles ved domstolen High Court i London. Bakteppet er avlyttingsskandalen i britiske medier.

Tabloidavisen News of The World avlyttet kongelige, kjendiser, ofre for terror og sportsstjerner. Siden er mange medier trukket inn i skandalen.

På tiltalebenken sitter aviseiere, redaktører og journalister. 40 ofre for avlytting skal også bli hørt.

– Jeg trodde avlytting tilhørte fortiden da jeg overtok etter min far i 2007, sa James Murdoch under høringen i dag.

Ferdig i BSkyB

I begynnelsen av april ble det klart at James Murdoch gikk av som styreleder i BSkyB, Storbritannias største betal-TV-selskap.

– Siden den siste tidens hendelser i News of The World fortsetter å få mye oppmerksomhet, mener jeg at BSkyB ikke skal undergraves av saker som ligger utenfor dette selskapet, skal Murdoch ha skrevet i et brev til BSkyBs styre.

Rupert Murdoch

Mediemogul Rupert Murdoch

Foto: Mark Lennihan / Ap

James er sønn av Rupert Murdoch, og administrende direktør i farens selskap News Corporation, som eier 39 prosent av BSkyB.

Leveson-høringen retter nå oppmerksomheten mot forholdet mellom mediene og enkelte politikere, skriver BBC.

Men først skal James Murdochs far, mediemogul Rupert Murdoch høres i High Court. Det skjer onsdag.

Kulturstrøm

  • Kraftwerk i duett med astronaut

    Astronauten Alexander Gerst spilte sammen med bandet Kraftwerk i en overføring fra romstasjonen ISS. De tyske elektronika-pionerene holdt fredag konsert for 7.000 fans på Stuttgart Schlossplatz. Da dukket Gerst (42) uventet opp i en direkte overføring fra ISS. – ISS er en «Mensch-Maschine», sa Gerst, med henvisning til et av Kraftwerks album (NTB).

    NETHERLANDS-MUSIC-KRAFTWERK
    Foto: PAUL BERGEN / Afp