NRK Meny
Normal

James Murdoch grilles igjen

James Murdoch må nok en gang forklare seg om avlyttingsskandalen for det britiske parlamentet.

Formann i News International, James Murdoch

Formann i News International, James Murdoch, må forklare seg foran det britiske parlamentet for andre gang.

Foto: Olivia Harris / Reuters

Les Hinton

Les Hinton

Foto: Mark Lennihan / Ap

Sist James Murdoch var inne til grilling foran parlamentskomiteen var i juli. Da sto han sammen med sin far, mediemogulen Rupert Murdoch. Nå blir han ifølge New York Times kalt tilbake for å forklare seg foran parlamentet igjen.

Sår tvil om Murdochs forklaring

Grunnen til at Murdoch igjen må forklare seg, er at tidligere ansatte i News Corp. har sådd tvil om flere påstander satt frem av far og sønn Murdoch i juli.

Både tidligere News of the World-redaktør, Colin Myler og eks-etikksjef i News International, Tom Crone har insistert på at James Murdoch forklarte seg feil da han påsto å ikke ha blitt fortalt at ulovlig avlytting var langt mer utbredt i tabloidavisen, enn han påsto.

James Murdoch har stått ved sin forklaring, og en talsmann for News Corp. forteller CNN at unge Murdoch gledelig stiller foran kommiteen igjen for å svare på alle spørsmål de måtte ha.

Flere må vitne igjen

Ansatte i News of the World, og i flere andre aviser i Murdoch-selskapet News International, er anklaget for å ha avlyttet flere tusen mennesker ulovlig. Blant dem er flere kongelige, terror- og mordofre og tidlegere statsminister Gordon Brown.

Også Les Hinton, tidligere sjef i News International, som publiserte News of the World, blir ifølge CNN nå kalt tilbake for å vitne foran komiteen.

Hinton er en av de som har vært lengst ansatt i Murdoch-imperiet.