James Bonds undervannsbil solgt under takst

Selv om den kunne skiltes med å ha vært i her majesty’s service og kunne kjøre under vann, nådde ikke James Bonds Lotus Esprit den antatte salgsverdien.

James Bonds Lotus-bil fra filmen "The spy who loved me" fra 1977.

James Bonds Lotus-bil fra filmen The spy who loved me fra 1977.

Foto: RM Auctions

Det var en nær legendarisk bil, i James Bond-sammenheng, som ble klubbet til en ny eier i går kveld. Spesialversjonen av Lotus Esprit, som ble brukt i filmen Spionen som elsket meg fra 1977, var forventa å dra inn melllom 650.000 og 950.000 pund (mellom 6,1 og 8,9 millioner kroner).

Til tross for budkrig mellom to interessenter, kom ikke salgssummen opp til det som var forventa; 550.000 pund, eller rundt 5,2 millioner kroner ble den til slutt solgt for, melder BBC.

Det er ikke kjent hvem som nå er den nye eieren av det maritime kjøretøyet.

Auksjonshuset var likevel fornøyd med prisen, all den tid bilen ikke er til å kjøre på vanlige veier.

Nest mest kjente

De siste ti årene har bilen, som under innspilling ble kalt «Wet Nellie», stått på et lager utenfor New York. Den har til nå vært eid av et par som vant den på en blind auksjon.

Max Girardo, administrerende direktør i RM Auctions Europe, har tidligere uttalt til Sky News at bilen er blant de meste kjente film-bilene gjennom tidene.

Da det ble kjent at bilen skulle auksjoneres bort, beskrev de engelske Top Gear-gutta bilen som den nest mest kjente Bond-bilen etter den legendariske Aston Martin DB5.

Samme bil brukt av Sean Connery i Goldfinger og Operasjon Tordensky ble for noen år siden solgt for hele 2.9 millioner pund. Det gjenstår det å se hvor mye undervannsbilen Lotus Espirit kommer til å gå for.

Se Top Gear prøve en lignende bil her:

Kulturstrøm

  • Vedtar kvensk versjon av norske ord

    Språktinget skal vedta kvensk versjon av mange norske ord som er kommet til i nyere tid. Leder av Kvensk språkting, Egil Sundelin sier det er viktig å ha en dialog mellom eldre kvenske språkbrukere og fagfolk som skal lage kvenske ord.

Flere kulturnyheter