NRK Meny
Normal

Her ankommer stjernene «Spectre»-premieren

Mandag kveld var det duket for gallapremiere på superspionen James Bonds foreløpig siste eventyr.

Mandag kveld var det verdenspremiere på den tjuefjerde filmen i rekken om agent 007 - James Bond.

RØD LØPER: Bond-stjernene Lea Seydoux, Daniel Craig og Monica Belluci poserte ved ankomst til «Spectre»-premieren i London i kveld.

Daniel Craig

FJERDE RUNDE: I «Spectre» spiller Daniel Craig MI6-spionen James Bond for fjerde gang. Selv har han uttrykt at han begynner å bli klar for å overlate stafettpinnen til andre.

Foto: LUCAS JACKSON / Reuters/ntb scanpix

«Spectre» er den tjuefjerde offisielle James Bond-filmen siden Sean Connery gestaltet rollen i «Dr. No» (1962), og den fjerde med Daniel Craig i hovedrollen.'

Mandag kveld var det duket for gallapremiere med kongelige gjester og rød løper i London.

Filmen er den første siden «Diamonds are Forever» (1971) som setter Bond opp mot erkerivalene i det hemmelighetsfulle krim- og terrorforbundet Spectre, som har ikoniske Bond-skurker som Dr. No og Ernst Stavro Blofeld på medlemslisten.

Organisasjonen var en gjenganger i Ian Flemings James Bond-bøker, men på grunn av en rettighetskrangel har den ikke vært å se på filmlerretet på 44 år.

«Spectre» har fått gjennomgående gode anmeldelser av britiske og amerikanske anmeldere. Nå gjenstår det å se om filmen klarer å toppe forgjengeren «Skyfall» (2012), som så langt er den mest innbringende filmen i serien.