Michael Jacksons mor vil ha ny rettssak

Katherine Jackson gjør et nytt forsøk på å saksøke konsertarrangøren AEG. Hun og familien mener fremdeles at de medvirket til Michael Jacksons død.

Katherine og Paris Jackson

Michael Jacksons mor har angivelig levert inn nye beviser mot konsertarrangørene som hun og familien mener har medvirket til popstjernens død. Her Michael Jacksons datter Paris og moren Katherine Jackson.

Foto: PHIL McCARTEN / Reuters

Michael Jackson. this is it

Michael Jackson døde 25. juni 2009.

Foto: Kevin Mazur / Ap

Katherine Jacksons advokater har levert inn rettsdokumenter som tyder på at de planlegger en ny rettssak mot konsertarrangøren.

I rettsdokumentene beskrives tjenesteforsømmelse av juryen, samt utilstrekkelige bevis i saken, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Nye beviser

Prince Jackson

Prince Jackson, Michael Jacksons sønn.

Foto: David Becker / NTB Scanpix

I oktober ble konsertarrangøren AEG frikjent av en enstemmig jury for å ha medvirket til popkongens død. Det var Michael Jacksons mor Katherine Jackson (83) som den gangen på vegne av familien gikk til sivilt søksmål mot konsertarrangøren AEG Live og to av selskapets direktører.

Mandag leverte Katherine Jacksons advokater inn et to siders langt rettsdokument til en høyere domstol i Los Angels. Det inneholdt angivelig også nye beviser, men gikk ikke i detalj.

Latterlig høye beløper

Sist familien leverte et sivilt søksmål mot konsertarrangørene kom det frem at Jackson-familien mente AEG burde betale en erstatningssum på 85 millioner dollar til hvert av Michael Jacksons tre barn Michael, Paris og Blanket. Dette skulle kompensere for den psykisk påkjenningen de har gått gjennom etter farens død.

Summen de mente AEG burde ut med for barnas økonomiske tap, anslått til nærmere 1,6 milliarder dollar, var uspesifisert.

AEGs advokater mente beløpet var latterlig.

Det sto ingen videre detaljer i det nye dokumentet som ble levert. Heller ingen dato var satt for behandling av begjæringen.

Kulturstrøm

 • Jesus-portrett blir musikal

  Historia til verdas dyraste måleri, «Salvator Mundi», blir Broadway-musikal, skriv CNN. Jesus-portrettet, som vart malt av Leonardo da Vinci rundt år 1500, var borte i fleire hundre år. I 2017 vart det selt for over 450 millionar dollar på auksjon.

  Salvator Mundi av Leonardo da Vinci.
  Foto: TOLGA AKMEN / AFP
 • «Nordlys»-serien blir film

  Nordisk film har kjøpt rettighetene til Malin Falchs tegneseriebøker i Nordlys-serien, melder VG. Serien handler om jenta Sonja som drar på en reise inn i en verden av norsk folklore og fantasivesener. De tre første bøkene har alle ligget i flere uker i topp på bestselgerlistene. Filmen er tenkt som animasjonsfilm.

  Bilde til bruk i anmeldelsen av Malin Falchs "Kråkesøstrene", som er tredje bok i serien "Nordlys"
  Foto: Malin Falch / Egmont Kids