Jacksons død førte til angrepssfrykt

Google fryktet at de var under angrep da det ble kjent at Michael Jackson var død.

Montasje: Feil-side fra Google og Plateomslag: Michael Jackson "Bad"
Foto: AP Photo/Jens Meyer / NRK

Folk fra hele verden kastet seg over maskinene sine og gikk til Google for å finne ut om kongen av pop virkelig var død.

Les: Michael Jackson er død

Det forteller BBC .

Millioner av dem ble møtt av en side som meldte om en feil i stedet for en liste over relevante treff på søket.

Fikk melding om datavirus

Advarselen sa at ”Søket ditt ligner en automatisert forespørsel fra et datavirus eller en spionprogramvare.”

- Det stemmer at mellom omtrent 02.40PM og 3.15 PM (21.40 og 22.15 norsk tid, journ anm.) opplevde noen Google-brukere vanskeligheter med å få resultater på søk relaterte til Michael Jackson, og kom til feil-siden, sier Gabriel Stricker til BBC.

Stricker er talsmann for Google.

Det var på den tiden at Jacksons dødsfall var offisielt.

Problemer for flere

Skjermdump tatt 26. juni som viser twitringer om Michael Jacksons død

Skjermdump fra Twitter som viser meldinger om Jacksons død.

Foto: - / AFP

Også Twitter krasjet på grunn av pågangen.

Før serverne til Twitter ga opp, registrerte selskapet at navnet ”Michael Jackson” var del av mer enn 66.500 oppdateringer.

Les også: Sørger over «Jacko» på Twitter

Trendrr er et selskap som registrerer aktivitet på sosiale nettsider. Selskapet melder at torsdag morgen ble det twitret mer enn 100.000 meldinger i timen som inneholdt navnet til den døde artisten.

TMZ , nettsiden som først meldte Jacksons død, krasjet også på grunn av den enorme pågangen.

Kulturstrøm

 • Seriemorder på kinotoppen

  Den nye «Halloween»-filmen dro inn 77,5 millioner dollar åpningshelgen. Det holdt til førsteplass på kinotoppen. Filmen har også den beste åpningen for en film med en kvinne på over 55 år i hovedrollen, og rekorden for filmer i denne skrekkserien. «Halloween» er en direkte oppfølger til John Carpenters klassiske film fra 1978 (NTB)

  Jamie Lee Curtis
  Foto: Mario Anzuoni / Reuters/Scanpix
 • Åpen om narkotikamisbruk

  I podkasten «Mandag hele året» om DumDum Boys er programleder Espen Thoresen åpen om sitt eget dopmisbruk når han intervjuer vokalist Kjartan Kristiansen. – Det ville vært urettferdig hvis Kjartan skulle stått igjen alene som misbruker, sier han til Spillerom på NRK Radio. – Jeg var ikke like langt ute som Kjartan, men jeg var også en misbruker. Dette er en subjektiv dokumentar, da må jeg bli med og ta støyten. I rettferdighetens navn.

  Espen Thoresen
  Foto: Marte Solbakken
 • Prisheder for Louis-Dreyfus

  Vi kjenner henne ikke minst som Elaine i «Seinfeld». Julia Louis-Dreyfus' humorkarriere strekker seg over flere tiår, og nå har hun fått en høythengende pris for innsatsen. Komiker, produsent og skuespiller Julia Louis-Dreyfus kan nemlig sette den fine Mark Twain-prisen på peishylla. Prishederen fant sted søndag med en TV-sendt fest på Kennedy Center i Washington, melder TT. – Hun var magisk. Jeg tror ikke serien ville blitt en så stor suksess uten henne, sa Jerry Seinfeld foran søndagens prisheder. (NTB)

  Julia Louis-Dreyfus
  Foto: Owen Sweeney / AP