Michael Jackson: – Jeg hadde ingen barndom

Michael Jackson ville bruke pengene fra «This is It»-turneen til å bygge et barnesykehus, for å gi andre barn en bedre barndom enn ham selv.

Michael Jackson

Michael Jackson sier på et lydopptak offentliggjort i går at han aldri hadde noen skikkelig barndom.

Foto: KIYOSHI OTA / REUTERS

I rettssaken mot Michael Jacksons lege Conrad Murray, kom det i retten onsdag frem at Jackson ville bruke pengene fra sin forestående turné til å bygge et barnesykehus. I et lydopptak snakker en tydelig neddopet og sløv popstjerne om sine store planer.

– Jeg vil bli husket for mer enn mine forestillinger, sier Michael Jackson i opptaket gjort halvannen måned før han døde.

Han forteller videre at han vil bygge det største barnesykehuset i verden, fylle det med en kinosal og et eget lekerom, og gi barna noe å glede seg over.

– Jeg elsker dem fordi jeg heller ikke hadde noen barndom. Jeg hadde ingen barndom og jeg kjenner deres smerte. Jeg kjenner deres sorg, forteller popstjernen meget slørete.

Hør lydopptaket her:

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Tungt for familien

I rettssalen der opptaket ble avspilt, satt blant annet Jacksons søsken og foreldre og hørte på. De skal ha reagert følelsesmessig på det som ble sagt. Også Jackson selv er til tider svært emosjonell på lydsporet.

Opptaket er gjort av doktor Murray, og ble funnet da politiet beslagla telefonen hans. Det er ikke kjent hvorfor doktoren gjorde opptaket. Deler av opptaket har også blitt spilt av i retten tidligere.

– «Heal the World», «We Are the World», «Will You Be There», «The Lost Children». Dette er låter jeg har skrevet fordi jeg lider. Du vet, jeg lider, forklarer Jackson til sin lege.

Store mengder medisiner

Medisin funnet i Michael Jacksons hjem

Medisin funnet i Michael Jacksons hjem etter popstjernens død.

Foto: MARIO ANZUONI / Reuters

I rettssaken onsdag ble det også vist bilder av medisinene som ble funnet hjemme hos Jackson da han døde den 25. juni 2009.

Etterforskeren som undersøkte popstjernens hus dagen etter at han døde, Elissa Fleak, fortalte retten at hun fant en rekke forskjellige beroligende midler på nattbordet til Jackson.

Les : Disse medisinene ble funnet i Jacksons kropp

Aktor David Walgren holder opp en blå bag

Aktor David Walgren holder opp den blå bagen doktor Murray skal ha bedt livvakten om å gjemme Propofolen i.

Foto: MARIO ANZUONI / Reuters

Fleak sa at hun også fant en blå bag full av flasker med Propofol, den samme bagen som Jacksons livvakt tidligere har forklart at han fikk beskjed av doktor Murray om å pakke før han ringte 911 .

Propofol er et anestesimiddel man gir pasienter for å legge dem narkose før operasjoner. Jackson brukte Propofol fast i tiden før han døde, og kalte legemiddelet for ”melken sin”. Det var en overdose Propofol som tok livet av Jackson i 2009.

Tirsdag vitnet farmasøyten Tim Lopez om at Murray i løpet av april og juni 2009 fikk levert i alt 255 ampuller med Propofol, 20 ampuller Lorazepam og 60 ampuller Midozolam til sin kjærestes adresse . Legemidlene var til Michael Jackson.

Mistenkte at han var dopavhengig

Michael Jackson

Michael Jackson sto foran en turné med 50 konserter. Han skal ha slitt med nerver og søvnløshet i tiden før han døde. Bildet er fra prøvene til den forestående turneen.

Foto: Kevin Mazur / AP

I retten onsdag kom det også frem at Michael Jackson hadde ”en episode” fem dager før sin død. I en melding som ble lagt igjen på Murrays telefonsvarer, tar Jacksons manager Frank DiLeo opp hendelsen, og ber legen ta grep.

– Jeg er sikker på at du er klar over at Michael hadde en episode i går kveld, sier manageren på opptaket.

– Han er syk. Jeg tror du må ta en blodprøve av ham. Vi må finne ut hva det er han gjør.

DiLeo skal ha hatt en mistanke om at Jackson hadde et stoffproblem. Også Kenny Ortega, som var regissør for ”This Is It”-turneen, skal tidligere ha vitnet om at han mente Jacksons helsetilstand var forverret de siste ukene av hans liv.

Doktor Murray står tiltalt for uaksomt drap mot popstjernen, og risikerer fire år i fengsel hvis han blir dømt. Rettssaken er ventet å vare til i slutten av oktober.

Kulturstrøm

 • NRK vann pris for klimaprosjekt

  NRK.no vann European Digital Media Award for prosjektet Din klimaframtid, i kategorien «beste nyheitsnettstad eller mobilteneste».

  Prosjektet gir lesarene moglegheita til å sjå kva klimaendringar som kan bli gjeldande i deira kommune, basert på norsk og internasjonal forsking.

  – «Din klimaframtid» gir lesarane ei omgjengeleg, men likevel utruleg detaljert kjelde til å forstå potensielle effektar av klimaendringar, ikkje som eit breitt eller overveldande tema, men i sine eigne lokalsamfunn, står det i grunngjevinga.

  Dommarane meiner dette er eit «forbløffande journalistisk arbeid og eit historisk dokument for landet».

 • Tar kritikk for Utøya-artikkel

  Aftenposten tar selvkritikk for en artikkel om hendelsene på Utøya-fergen MS Thorbjørn publisert i januar 2012.

  Etter terrorangrepet 22. juli 2011 ble det fremmet spekulasjoner om fergens rolle, blant annet ved at AUF-leder Eskil Pedersen flyktet.

  I en kommentar fra nyhetsredaktør Tone Tveøy Strøm-Gundersen, erkjenner avisen at saken kunne ha blitt løst på en bedre måte.

  Aftenposten beklager bruken av lekkede avhør og mangelfull kommunikasjon med de overlevende som siteres i saken, deriblant Lars Fjærli Hjetland.

  «Vi beklager at artikkelen ble løst slik, og at det har vært en tilleggsbelastning for Hjetland og andre om bord,» skriver Strøm-Gundersen.

  Flere medier, deriblant Dagens Næringsliv, har beklaget saker de hadde på trykk i kjølvannet av terrorangrepene 22. juli 2011.