Hopp til innhold

Jackson og Mercury i duett

Tidligere ikke utgitte duetter med Michael Jackson og Freddie Mercury skal gis ut.

Michael Jackson og Freddier Mercury

Michael Jackson og Freddie Mercury skal gjensidig ha beundret hverandres musikk.

Foto: Scanpix / AP

Roger Taylor fra Queen på scenen under premieren på «We Will Rock You» på Folketeatret i Oslo

Roger Taylor fra Queen på scenen under premieren på «We Will Rock You» på Folketeatret i Oslo tidligere i år. Han sier Michael Jackson og Freddie Mercury beundret hverandres musikk og at tre duetter som tidligere ikke har fått noen offsieiell utgivelse nå vil få se dagens lys.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix
Jackson 5: «Victory»

Låta «State of shock» var med på plata «Victory» i form av en duett med Mick Jagger. Denne låta ble imidlertid i følge rykter før dette spilt inn med Freddie Mercury som duettpartner.

Foto: Plateomslag
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Tidlig på 80-tallet spilte Queen-vokalist Freddie Mercury inn tre låter sammen med Michael Jackson. De to skal ha vært relativt nære venner og beundret hverandres kunstneriske prestasjoner.

Queen-trommis Roger Tayler hevder blant annet at det var Jackson som foreslo at låta «Another one bites the dust» skulle gis ut som single.

Den ble bandets største hit i USA.

Ble hit med Mick Jagger

Uansett samarbeidet de to og spilte i 1983 inn tre låter som til nå ikke er blitt utgitt, melder NME som viser til nettstedet 411mania.com.

En av låtene skal ha vært en demo til samarbeideidsprosjekt mellom Michael Jackson og Mick Jagger, gitt ut under navnet «State of shock» i 1984, mens Michael ennå var en del av Jackson 5.

Den ble den største hiten fra Jacksons-albumet «Victory» og klatret til 3. plass på Billboard Hot 100.

De to andre låtene heter «Victory» og «There must be more to life that this».

Taylor Bekrefter

Det er ennå ikke kjent akkurat når låtene blir gitt ut, men Roger Taylor har bekrefta at de vil få se dagens lys.

- De jobber med noe ikke tidligere utgitt material som Freddie gjorde med Michael tidlig på 80-tallet. Jeg har ikke lov til å si for mye om det, men de høres helt utrolig ut, sier Taylor.

Ryktet sier imidlertid at «State of Shock» ble spilt inn med Freddie Mercury før Jackon gjorde den med Jagger.

Den og «Victory» skulle ifølge rapportene opprinnelig ha blitt gitt ut i 2002, men det ble ikke noe av den gangen.

To av låtene, «There must be more to life than this» og «State of shock» er tidligere blitt lekket til nettet og finnes på nettstedet Youtube.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober