Normal

Jackson-lege får maksstraff

I dag falt dommen på avdøde Michael Jacksons lege Conrad Murray. Den ble strengeste straff - 4 år i fengsel.

Murray dømt for uaktsomt drap

Conrad Murray er dømt til 4 års fengsel for uaktsomt drap på Michael Jackson.

Foto: Nyhetspiller

Popstjernen Michael Jackson Michael Jackson døde 25. juni 2009, 50 år gammel. Tidligere denne måneden ble hans lege, Conrad Murray, dømt for uaktsomt drap på Jackson.

I kveld fikk Murray sin straff.

Strengeste straff

Dommeren mente at legen fortjener strengeste straff på 4 år i statsfengsel, den maksimale straffen han kunne få.

Mange trodde at 58-åringen kom til å være ute om få måneder, men dommer Michael Pastor avviser at Murray skal få prøvetid. Grunnen er at han mener legen untyttet Jackson.

Dommeren understreker også at det var Murrays handlinger som førte til Jacksons død.

– Noen mener Dr. Murray er en helgen. Noen mener han er djevelen. Han er ingen av delene. Han er et menneske, sier Pastor.

Siden fengselene i California er smekkfulle, blir dommet på fire år i delstatsfengselet omgjort til to år i fylkesfengsler.

Murray imponerte dommeren

Dommeren la også frem at han hadde sett på legens liv og blitt imponert. Men Pastor mener Murrays hensynsløshet med Jackson overskygget hans gode gjerninger.

Dommeren kaller det «en syklus av horribel medisin», og legger til at Murrays handlinger er «en skam for medisinen».

Oppreisning

Når det kommer til oppreisningen, ville aktor at Murray skulle betale 100 millioner dollar i erstatning, men dommeren ville ikke avgjøre summen. Grunnen var at den nødvendige dokumentasjonen for kravet ikke ble lagt frem.

Hvor mye Murray må betale blir trolig fastsatt 23. Januar.

Kulturstrøm

  • 37.500 kroner for piratkopier

    En kvinne som kjøpte falske Louis Vuitton-vesker må betale 37.500 kroner. Hun ble ikke trodd i retten på at varene var til døtrene. Hittil i år har norske tollere destruert piratkopierte varer for over 11 millioner kroner.

  • Kan få en halv million til kunst

    De fire kunstnerne Gunvor Nervold Antonsen, Børre Sæthre, Torbjørn Rødland og Eline Mugaas er nominert til Lorck Schive Kunstpris 2019. Prisen er på en halv million kroner, og skal bidra til debatt og interesse rundt samtidskunsten. Alle de fire har nå fått 150.000 hver til å produsere et verk, og vinnerverket kåres neste høst. Prisutstillingen blir å se på Trondheim kunstmuseum høsten 2019.

    Gunvor Nervold Antonsen (t.v.), Børre Sæthre, Torbjørn Rødland og Eline Mugaas
    Foto: TKM/ Christina U. Andersen