Hopp til innhold

Jackson-lege får maksstraff

I dag falt dommen på avdøde Michael Jacksons lege Conrad Murray. Den ble strengeste straff - 4 år i fengsel.

Murray dømt for uaktsomt drap

Conrad Murray er dømt til 4 års fengsel for uaktsomt drap på Michael Jackson.

Foto: Nyhetspiller

Popstjernen Michael Jackson Michael Jackson døde 25. juni 2009, 50 år gammel. Tidligere denne måneden ble hans lege, Conrad Murray, dømt for uaktsomt drap på Jackson.

I kveld fikk Murray sin straff.

Strengeste straff

Dommeren mente at legen fortjener strengeste straff på 4 år i statsfengsel, den maksimale straffen han kunne få.

Mange trodde at 58-åringen kom til å være ute om få måneder, men dommer Michael Pastor avviser at Murray skal få prøvetid. Grunnen er at han mener legen untyttet Jackson.

Dommeren understreker også at det var Murrays handlinger som førte til Jacksons død.

– Noen mener Dr. Murray er en helgen. Noen mener han er djevelen. Han er ingen av delene. Han er et menneske, sier Pastor.

Siden fengselene i California er smekkfulle, blir dommet på fire år i delstatsfengselet omgjort til to år i fylkesfengsler.

Murray imponerte dommeren

Dommeren la også frem at han hadde sett på legens liv og blitt imponert. Men Pastor mener Murrays hensynsløshet med Jackson overskygget hans gode gjerninger.

Dommeren kaller det «en syklus av horribel medisin», og legger til at Murrays handlinger er «en skam for medisinen».

Oppreisning

Når det kommer til oppreisningen, ville aktor at Murray skulle betale 100 millioner dollar i erstatning, men dommeren ville ikke avgjøre summen. Grunnen var at den nødvendige dokumentasjonen for kravet ikke ble lagt frem.

Hvor mye Murray må betale blir trolig fastsatt 23. Januar.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)