NRK Meny
Normal

«This Is It» kommer på kino

Filmen fra Michael Jacksons forberedelser til det som skulle bli sommerens store comeback, kommer i oktober.

Michael Jackson under forberedelsene til konsertcomebacket
Foto: Kevin Mazur / AP

Filmen «This Is It», som også var navnet på planlagte konsertserien i London, slippes samtidig verden over.

Mandag fikk Sony Pictures rettens godkjenning til å redigere over 80 timers opptak av Jacksons øvelser og klipp fra bak kulissene til en film, skriver Los Angeles Times .

Sony Pictures skal sammen med Sony Music, ha betalt Jacksons bo og AEG Live som stod bak Jacksons konsertcomeback, over 60 millioner dollar for filmrettighetene. Filmen har full støtte fra de etterlatte, heter det i en pressemelding, skriver NTB.

- Utrolig kvalitet

Store deler av filmen er tatt opp i Staples Center i Los Angeles, der Michael Jackson lå i hardtrening helt frem til dagen før han brått døde og der også den gripende minnehøytideligheten ble avholdt.

Opptakene som vises i kinofilmen er for det meste fra juni måned. Ifølge forhåndsomtalen blir det et sjeldent møte med artisten Michael Jackson, hans karriere, intervjuer med noen av hans nærmeste venner og kreative samarbeidspartnere, og også med det spektakulære sceneshowet han forberedte for sitt comeback.

- Folk som har sett disse opptakene er forbløffet over den utrolige kvaliteten på Michael Jacksons fremføring, sa Michael Lynton, sjef for Sony Pictures Entertainment, da premieredatoen ble sluppet.

Forhandler med regissør

Sony forhandler nå med «High School Musical»-regissør Kenny Ortega, som også regisserte sceneshowet for konsertserien «This Is It», om å produsere og regissere filmen.

- Jeg tror opptakene vil vise at prosessen frem var noe Michael nøt til fulle, og at det var klart at han var på vei mot en ny teatertriumf, uttaler Ortega ifølge NTB.

Video nsps_upload_2009_7_2_22_22_26_128.jpg

SMAKEBIT: Se opptaket av de siste prøvene Michael Jackson gjorde før han døde.

Kulturstrøm

  • 1,3 milliarder falske kontoer

    Nesten 1,3 milliarder falske Facebook-kontoer har blitt deaktivert i løpet av de siste seks månedene, opplyser selskapet. I en uttalelse tirsdag redegjorde Facebook for selskapets standarder mot seksuelle og voldelige bilder, terrorpropaganda og hatytringer. Det uønskede innholdet på Facebook fra januar til mars utgjør mellom 0,22 og 0,27 prosent av det totale innholdet på det sosiale nettverket, som blir brukt av over to milliarder mennesker (NTB).

  • Mari Boine på Stupetårnet

    Under Festspillene i Elverum skal Boine holde Soloppgangskonsert på Stupetårnet i Hamar. Det skjer 11. august – klokken fem om morgenen. Da etterfølger hun førstemann opp i tårnet, Ole Edvard Antonsen, som hadde ideen i 2016 og mente rytmisk musikk fra et stupetårn «passet perfekt». I fjor tro Bugge Wesseltoft og DJ Strangefruit til med det en anmelder kalte «sløv jazz» fra Stupetårnet (NTB).

    Mari Boine på Varangerfestivalen
    Foto: Knut-Sverre Horn / NRK