Jack White med nytt band

Onsdag kveld debuterte Jack White med sitt tredje band i Nashville.

The Dead Weather

The Dead Weather, fra venstre: Jack Lawrence, Alison Mosshart, Jack White og Dean Fertita. Bildet ble tatt i Nashville 11. mars 2009.

Foto: Ed Rode / AP

The White Stripes

Jack White er opprinnelig best kjent som én av to i duoen The White Stripes.

Foto: DIANE BONDAREFF / AP
The Raconteurs

Jack White har også bandet The Raconteurs.

Foto: Stephen Berkman
Alicia Keys

Jack White sang duett med Alicia Keys på tittelmelodien til den siste James Bond-filmen.

Foto: STR / REUTERS

LES OGSÅ:

Jack White tar nye sidevegar

To band er ikke nok for Jack White. Da han fikk ryggvondt og stemmetrøbbel på grunn av bronkitt, fikk han ideen til sitt nye bandprosjekt. Og dermed blir et nytt band født.

Sammen med et lite stjernelag har han nå dannet The Dead Weather.

- Ny energi

På grunn av Whites problemer, som oppsto på tampen av fjorårsturneen med The Raconteurs og The Kills, ble sistnevntes frontkvinne Allison Mosshart trukket inn for å synge på sanger som «Steady As She Goes».

– Det ga turneen ny energi, sier White til musikkbladet Rolling Stone , som var til stede da det nye bandet ble presentert.

Bandet, The Dead Weather, består av White på trommer og vokal, Alison Mosshart (fra The Kills), bassisten Jack Lawrence (fra The Raconteurs) og Dean Fertita (fra The Raconteurs og Queens Of The Stone Age), melder pitchfork.com .

Bond-låt

Gjennombruddet til White kom med The White Stripes, men han har ikke stått på stedet hvil siden da. Han har jobbet som produsent, lagd en Bond-låt sammen med Alicia Keys, og ikke minst har han sitt andre band, The Raconteurs.

Debutalbumet «Horehound» vil slippes i juni, og singelen «Hang You From the Heavens» ligger ute på iTunes. To låter skal også være tilgjengelig på plateselskapets hjemmesider, deriblant en cover av Gary Numans «Are Friends Electric?».

For White tok med seg sine nye musikalske lekekamerater rett i studio da de hadde en fridag. Det forgrenet seg videre til en 15 dagers innspillingssession som resulterte i «Horehound».

Debuterte onsdag

Bandet debuterte på scenen onsdag kveld i Nashville, Tennessee. Konserten fant sted i de nyåpnede lokalene til Third Man Records, Jack Whites plateselskap.

Jack White akter å la The Dead Weather utvikle seg naturlig. Planen er å gjøre flere konserter i kjølvannet av plateslippet.

– Da The Raconteurs kom, så hamret man i vei – alle ønsket å sette en merkelapp på det. Var det et sideprosjekt? Et nytt band? sier White, som fastslår at ting kan skje raskt – og at «musikk kan falle i fanget ditt raskt, det er hele poenget».

Kulturstrøm

  • Oslo-folk tviler på oppstandelsen

    Hver tredje nordmann tror at Jesus stod opp fra de døde, på et eller annet vis, ifølge en fersk måling, melder Vårt Land. Færrest tror på oppstandelsen i Oslo. Her svarer over halvparten av de ikke tror Jesus stod opp fra de døde.

  • Meir tagging i Surnadal

    Politiet fekk tips om eit «satanist» symbol som var tagga i grusen ved småbåthamna i Surnadal. Dette et eitt av fleire tilfelle med tagging i Surnadal dei siste dagane, seinast i går då Øye kyrkje vart tagga på. – Det er naturleg å sjå dette i samanheng med dei andre hendingane ja, seier John Bratland ved politiets operasjonssentral. Foreløpig har dei ingen mistenkte i saka, men dei ser ein samanheng med at symbola som blir måla på, og fargane er relativt like. Om det dreiar seg om eit satanistmiljø, har dei ikkje noko informasjon om.

    «satanistsymbol»
    Foto: Surnadal kommune