Italienske kjøttboller i rødvinsaus
4 personer
600 g kjøttdeig
1 middels stor løk, hakket
2-4 hvitløksfedd, hakket
2 skiver loff
3/4 dl melk
50 g revet parmesan
2 ts knuste fennikelfrø
2 dl rødvin
1 boks hakkede tomater
salt og kvernet pepper
basilikum
pasta etter ønske
olje til steking
Skjær vekk skorpen på loffen. Dynk brødet med melken
og la det ligge i bløt. Varm litt olje i en stekepanne
og fres løk og hvitløk til den er myk og så vidt begynner
å få farge. Bland det oppbløtte brødet inn i kjøttdeigen. Tilsett stekt løk og hvitløk, parmesan og fennikelfrø
og krydre godt med salt og pepper.
Rør deigen sammen til den er jevn og alt er godt blandet. Trill ut 25 like store kjøttboller med rene, våte hender. Brun kjøttbollene i to omganger i en stor stekepanne. Hell vin og tomater i stekepannen, kok opp og skrap løs alt som har satt seg i bunnen av pannen.
Smak sausen til med salt og pepper og legg kjøttbollene over i sausen. Senk varmen og la det putre i 20 minutter. Tilsett hakket basilikum rett før servering.
Server med nykokt pasta og dryss over parmesan eller brødrasp stekt i smør og hvitløk.