Italiensk kraftpakke

599 GTB er siste nytt fra Ferrari. I bilen finner vi den kraftigste V12-motoren som noensinne har sittet i en serieprodusert Ferrari.

Ferrari 599 GTB
Foto: Autoindex

Da Ferrari kunngjorde at de vil starte produksjon av 599 GTB på Detroit Motor Show mandag, fortalte de også verden at dette blir den kraftigste serieproduserte Ferrarien noensinne.

Italienerne skryter av at dette er ”deres mest innovative og teknologisk avanserte ingeniørjobber gjort på en toseters kupé med mid-front-motor”.

Ferrari 599 GTB
Foto: Autoindex

Både karosseriet og chassiset skal være basert på det nyeste innen aluminiumsteknologi.

Enzo-basert motor

Sikkert flott, men vi er mer interessert i motoren, og den er i hvert fall grom nok. Basert på motoren som sitter i superbilen Ferrari Enzo yter V12-ern hele 620 hestekrefter ved 7.600 omdreininger.

Denne nyeste utgaven av berlinettaen er designet av Pininfarina og vil offisielt bli avduket på bilmessen i Geneve i slutten av februar.

Kulturstrøm

 • Demi Lovato inn på topp

  Demi Lovatos nye album «Dance With The Devil … The Art Of Starting Over» går inn på førsteplassen på amerikanske Billboards albumliste. Også tilbake i 2009 toppet hun listen, da med albumet «Here We Go Again». Det nye albumet handler om 28-årige Lovatos vei tilbake etter at hun i 2018 var nær ved å dø av en overdose (NTB).

  Demi Lovato på scenen i mars 2021
  Foto: Rich Fury / AFP/NTB
 • Anker navnestrid til Høyesterett

  Olav Thon (97) anker striden om navnet på Hamar-restauranten Stortorvet Gjestegiveri til Høyesterett.
  Det skriver E24. Thon mener fortsatt at han har enerett på navnet og logoen fra den over 100 år gamle restauranten med samme navn i Oslo.