NRK Meny
Normal

Italiensk kraftpakke

599 GTB er siste nytt fra Ferrari. I bilen finner vi den kraftigste V12-motoren som noensinne har sittet i en serieprodusert Ferrari.

Ferrari 599 GTB
Foto: Autoindex

Da Ferrari kunngjorde at de vil starte produksjon av 599 GTB på Detroit Motor Show mandag, fortalte de også verden at dette blir den kraftigste serieproduserte Ferrarien noensinne.

Italienerne skryter av at dette er ”deres mest innovative og teknologisk avanserte ingeniørjobber gjort på en toseters kupé med mid-front-motor”.

Ferrari 599 GTB
Foto: Autoindex

Både karosseriet og chassiset skal være basert på det nyeste innen aluminiumsteknologi.

Enzo-basert motor

Sikkert flott, men vi er mer interessert i motoren, og den er i hvert fall grom nok. Basert på motoren som sitter i superbilen Ferrari Enzo yter V12-ern hele 620 hestekrefter ved 7.600 omdreininger.

Denne nyeste utgaven av berlinettaen er designet av Pininfarina og vil offisielt bli avduket på bilmessen i Geneve i slutten av februar.

Kulturstrøm

 • Birgitta Oftestad til finalen

  Da juryen plukket ut de seks finalistene som skulle gå videre til finalen i Eurovision Young Musicians, la de stor vekt på de unge musikernes evne til å kommunisere musikken. Norske Birgitta Oftestad var en av de seks som traff juyren sterkest med sitt musikalske budskap, og er videre til finalen som finner sted torsdag 23.08 i Edinburgh.

  Birgitta Elisa Oftestad til finalen i Eurovision Young Musician
  Foto: Karen Brodshaug Sveen / NRK
 • Uvær skaper problem for festival

  Sterk vind gjør at en av scenene til Parkenfestivalen i Bodø kan falle sammen. Politiet har sperret av et område og evakuert to hus. Beboerne er innlosjert på hotell. Festivalen startet fredag, og søndag ble scenen rigget ned.

 • Kjemper om finaleplass

  Cellist Birgitta Elisa Oftestad (16) representerer Norge i solistkonkurransen Eurovision Young Musicians, som i år finner sted i Edinburgh. I kveld kjemper hun om en av seks finaleplasser i den prestisjefylte konkurransen. Se semifinalen her, på NRK2 torsdag 23.08. kl. 20.00, eller hør den på NRK Klassisk.

  Birgitta Elise Oftestad i Eurovision Young Musician 2018
  Foto: Karen Brodshaug Sveen / NRK