Italiensk kraftpakke

599 GTB er siste nytt fra Ferrari. I bilen finner vi den kraftigste V12-motoren som noensinne har sittet i en serieprodusert Ferrari.

Ferrari 599 GTB
Foto: Autoindex

Da Ferrari kunngjorde at de vil starte produksjon av 599 GTB på Detroit Motor Show mandag, fortalte de også verden at dette blir den kraftigste serieproduserte Ferrarien noensinne.

Italienerne skryter av at dette er ”deres mest innovative og teknologisk avanserte ingeniørjobber gjort på en toseters kupé med mid-front-motor”.

Ferrari 599 GTB
Foto: Autoindex

Både karosseriet og chassiset skal være basert på det nyeste innen aluminiumsteknologi.

Enzo-basert motor

Sikkert flott, men vi er mer interessert i motoren, og den er i hvert fall grom nok. Basert på motoren som sitter i superbilen Ferrari Enzo yter V12-ern hele 620 hestekrefter ved 7.600 omdreininger.

Denne nyeste utgaven av berlinettaen er designet av Pininfarina og vil offisielt bli avduket på bilmessen i Geneve i slutten av februar.

Kulturstrøm

  • Første «Grevinnen og hovmesteren»

    «Grevinnen og hovmesteren» sendes for første gang på britisk TV. Sketsjen er juletradisjon i Tyskland, Skandinavia og Baltikum. Den er britisk, men har aldri vært vist på britisk fjernsyn. I år viser Sky Arts den på nyttårsaften, skriver The Guardian.

    Kvelden før kvelden KVELDEN FØR KVELDEN
  • Oppdaget 4400 år gammelt gravkammer

    Arkeologer i Egypt har oppdaget et over 4000 år gammelt gravkammer. Kammeret har svært godt bevarte statuer og veggmalerier. Arkeologene mener kammeret stammer fra cirka 2300 år før Kristus, og at det ble bygget for en høytstående tjenestemann.