Italiensk kraftpakke

599 GTB er siste nytt fra Ferrari. I bilen finner vi den kraftigste V12-motoren som noensinne har sittet i en serieprodusert Ferrari.

Ferrari 599 GTB
Foto: Autoindex

Da Ferrari kunngjorde at de vil starte produksjon av 599 GTB på Detroit Motor Show mandag, fortalte de også verden at dette blir den kraftigste serieproduserte Ferrarien noensinne.

Italienerne skryter av at dette er ”deres mest innovative og teknologisk avanserte ingeniørjobber gjort på en toseters kupé med mid-front-motor”.

Ferrari 599 GTB
Foto: Autoindex

Både karosseriet og chassiset skal være basert på det nyeste innen aluminiumsteknologi.

Enzo-basert motor

Sikkert flott, men vi er mer interessert i motoren, og den er i hvert fall grom nok. Basert på motoren som sitter i superbilen Ferrari Enzo yter V12-ern hele 620 hestekrefter ved 7.600 omdreininger.

Denne nyeste utgaven av berlinettaen er designet av Pininfarina og vil offisielt bli avduket på bilmessen i Geneve i slutten av februar.

Kulturstrøm

 • Dolly Parton ga penger til vaksine

  Dolly Parton delte bilde av seg selv i sosiale medier når hun får covid-19-vaksinen, og fleipet med at hun "fikk smake sin egen medisin". 75-åringen var blant dem som bidro til å finansiere utviklingen av Moderna-vaksinen. Hun la også ut en video med en oppfordring til sine millioner av følgere i sosiale meder om å ta vaksinen om de kunne.

  Laster Twitter-innhold
 • Grant til «Dungeons & Dragons»-film

  Hugh Grant er klar for en rolle i filmen som henter inspirasjon fra rollespillet «Dungeons & Dragons». Grant skal spille skurken Jonathan Goldstein, melder Variety. «Dungeons & Dragons», som spilles med papir, penn og terninger, ble lansert i 1974, og har blitt spilt av over 50 millioner mennesker (NTB).

  Hugh Grant
  Foto: HANDOUT / Reuters
 • Filmen laget på 400 hjemmekontor

  Det lukter kanskje ikke klassikerstatus av «Raya og den siste dragen», men filmen ser helt fantastisk ut, og underholder lekende lett, til tross for et noe alvorstungt innhold. Terningkast 4.

  Raya og den siste dragen
  Foto: © 2021 Disney. All Rights Reserved.