Hopp til innhold

Italiensk kraftpakke

599 GTB er siste nytt fra Ferrari. I bilen finner vi den kraftigste V12-motoren som noensinne har sittet i en serieprodusert Ferrari.

Ferrari 599 GTB
Foto: Autoindex

Da Ferrari kunngjorde at de vil starte produksjon av 599 GTB på Detroit Motor Show mandag, fortalte de også verden at dette blir den kraftigste serieproduserte Ferrarien noensinne.

Italienerne skryter av at dette er ”deres mest innovative og teknologisk avanserte ingeniørjobber gjort på en toseters kupé med mid-front-motor”.

Ferrari 599 GTB
Foto: Autoindex

Både karosseriet og chassiset skal være basert på det nyeste innen aluminiumsteknologi.

Enzo-basert motor

Sikkert flott, men vi er mer interessert i motoren, og den er i hvert fall grom nok. Basert på motoren som sitter i superbilen Ferrari Enzo yter V12-ern hele 620 hestekrefter ved 7.600 omdreininger.

Denne nyeste utgaven av berlinettaen er designet av Pininfarina og vil offisielt bli avduket på bilmessen i Geneve i slutten av februar.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober