Isak og Even i finalen som «årets tv-par» i USA

«Skam»-par topper konkurransen om å bli kåret til årets TV-par.

Even og Isak liggende på sengen i en scene fra den tredje sesongen av Skam

SESONG 3: Isak og Even vinner folks hjerter, tilsynelatende også i USA.

Foto: Skam / NRK P3

Det er amerikanske E! som arrangerer avstemmingen der Isak og Even nå har nådd finalen. De konkurrerer mot det fiktive paret fra fantasy-serien «Shadowhunters», Magnus og Alec, som nådde finalen i fjor også.

– «Skam»-paret har slått ut flere store kandidater, blant annet fjorårets vinnere, Clarke og Lexa fra «The 100». Og Stefan og Caroline fra «The Vampire Diaries», så nå blir vi ikke sjokkerte om de vinner hele greia, skriver E!.

E! er blant USAs største nettsteder for underholdningsnyheter, og det er leserne som stemmer fram sine favoritter. Den norske serien har skapt engasjement langt utenfor landegrensene, og fansen har vært aktiv for å samle stemmer til det populære paret via «Skam»-sider på Facebook.

Den amerikanske versjonen av «Skam» er på trappene, etter at den verdenskjente tv-produsenten Simon Fuller kjøpte rettighetene til serien før jul.

– «Skam» har potensial til å bli en innflytelsesrik serie i Nord-Amerika, hvor vi ikke har noe lignende. Det viser at Norge og Skandinavia er i front på innovasjon og kreativitet, og jeg er stolt av å være med å gjøre «Skam» tilgjengelig for et mye større publikum enn i dag, uttalte Fuller til NRK i den forbindelse.

Kulturstrøm

 • 1,33 mrd for norsk spilleselskap

  Det kinesiske teknologiselskapet Tencent ønsker å kjøpe norske Funcom, og skal ha lagt inn et bud som verdsetter det norske selskapet til 1,33 milliarder kroner, melder Funcom i en pressemelding. Styret anbefaler å akseptere budet. Tencent er allerede den største aksjonæren i selskapet etter et oppkjøp i fjor.

 • Trommeslageren saksøker Aerosmith

  Aerosmith-trommeslager Joey Kramer (69) saksøker bandet han har vært medlem av siden 1970. Han hevder de øvrige medlemmene har utelukket ham fra deres kommende Grammy-opptreden, og fra en konsertrekke i Las Vegas. Bandet skal ha stemt ham ut, fordi de mente han ikke lenger «hadde nok energi», skriver Rolling Stone (NTB).

  Aerosmith
  Foto: John Shearer
 • Røde kors-modus i Fortnite

  I går lanserte Røde Kors og utviklerne av spillet Fortnite en versjon av spillet der man kan ha rollen som hjelpearbeider, med oppgaver som å gi førstehjelp, bygge sykehus eller fjerne miner. President i Norges Røde Kors, Robert Mood, sier til NRK at spill er den viktigste fritidsaktiviteten for undom, og dermed en arena der Røde Kors ønsker å være tilstede på en positiv måte.