NRK Meny
Normal

Isak og Even i finalen som «årets tv-par» i USA

«Skam»-par topper konkurransen om å bli kåret til årets TV-par.

Even og Isak liggende på sengen i en scene fra den tredje sesongen av Skam

SESONG 3: Isak og Even vinner folks hjerter, tilsynelatende også i USA.

Foto: Skam / NRK P3

Det er amerikanske E! som arrangerer avstemmingen der Isak og Even nå har nådd finalen. De konkurrerer mot det fiktive paret fra fantasy-serien «Shadowhunters», Magnus og Alec, som nådde finalen i fjor også.

– «Skam»-paret har slått ut flere store kandidater, blant annet fjorårets vinnere, Clarke og Lexa fra «The 100». Og Stefan og Caroline fra «The Vampire Diaries», så nå blir vi ikke sjokkerte om de vinner hele greia, skriver E!.

E! er blant USAs største nettsteder for underholdningsnyheter, og det er leserne som stemmer fram sine favoritter. Den norske serien har skapt engasjement langt utenfor landegrensene, og fansen har vært aktiv for å samle stemmer til det populære paret via «Skam»-sider på Facebook.

Den amerikanske versjonen av «Skam» er på trappene, etter at den verdenskjente tv-produsenten Simon Fuller kjøpte rettighetene til serien før jul.

– «Skam» har potensial til å bli en innflytelsesrik serie i Nord-Amerika, hvor vi ikke har noe lignende. Det viser at Norge og Skandinavia er i front på innovasjon og kreativitet, og jeg er stolt av å være med å gjøre «Skam» tilgjengelig for et mye større publikum enn i dag, uttalte Fuller til NRK i den forbindelse.

Kulturstrøm

 • Bourdain kritiserte Trump

  TV-personligheten og kokken Anthony Bourdain, som døde 8. juni, tok et oppgjør med den amerikanske presidenten i sitt siste intervju, melder NTB.

  The Guardian har snappet opp det som sannsynligvis var TV-stjernekokkens siste intervju, fra nettmagasinet Popula.

  – Noen på pressebrifingen i Det hvite hus må ofre jobben sin og si: «Din førsteklasses drittsekk!» formaner Bourdain, blant annet.

  Bourdain var kjent for sine mat- og reiseprogram på CNN. Han begikk selvmord, 61 år gammel.

  Anthony Bourdain
  Foto: Angela Weiss / AFP
 • Nytt nasjonalt 22. juli-minnesmerke

  Søndag avdukes det midlertidige nasjonale minnesmerket for 22. juli-angrepene. Det blir plassert ved Høyblokka i Oslo, og består av en vegg med alle ofrenes navn og alder, i tillegg til et «gulv» av tromlet glass. Glassbitene symboliserer alt det knuste glasset i områdene rundt regjeringskvartalet etter at bomben gikk av. Forslag til minnesmerker etter terrorangrepene i 2011 har tidligere vakt mye debatt. Støttegruppa for 22. juli sier at dette minnesmerket er etterlengtet (NTB).

 • Terningkast fire til «Mamma Mia»

  Fansen vil kose seg, mener P3s filmanmelder om «Mamma Mia»-oppfølgeren, som er klar for norske kinoer. Hun fremhever Chers inntreden i filmen, og at Pierce Brosnan er spesielt god denne gangen. Heldigvis har sistnevnte fått færre sangnumre å bryne seg på. «Jeg liker at manusforfatterne siden sist har lært at Brosnans stemme ikke gjør seg så godt i full utfoldelse,» skriver anmelderen.

  Mamma Mia, Here We Go Again!
  Foto: Jonathan Prime