Isak og Even i finalen som «årets tv-par» i USA

«Skam»-par topper konkurransen om å bli kåret til årets TV-par.

Even og Isak liggende på sengen i en scene fra den tredje sesongen av Skam

SESONG 3: Isak og Even vinner folks hjerter, tilsynelatende også i USA.

Foto: Skam / NRK P3

Det er amerikanske E! som arrangerer avstemmingen der Isak og Even nå har nådd finalen. De konkurrerer mot det fiktive paret fra fantasy-serien «Shadowhunters», Magnus og Alec, som nådde finalen i fjor også.

– «Skam»-paret har slått ut flere store kandidater, blant annet fjorårets vinnere, Clarke og Lexa fra «The 100». Og Stefan og Caroline fra «The Vampire Diaries», så nå blir vi ikke sjokkerte om de vinner hele greia, skriver E!.

E! er blant USAs største nettsteder for underholdningsnyheter, og det er leserne som stemmer fram sine favoritter. Den norske serien har skapt engasjement langt utenfor landegrensene, og fansen har vært aktiv for å samle stemmer til det populære paret via «Skam»-sider på Facebook.

Den amerikanske versjonen av «Skam» er på trappene, etter at den verdenskjente tv-produsenten Simon Fuller kjøpte rettighetene til serien før jul.

– «Skam» har potensial til å bli en innflytelsesrik serie i Nord-Amerika, hvor vi ikke har noe lignende. Det viser at Norge og Skandinavia er i front på innovasjon og kreativitet, og jeg er stolt av å være med å gjøre «Skam» tilgjengelig for et mye større publikum enn i dag, uttalte Fuller til NRK i den forbindelse.

Kulturstrøm

 • Disney overtar 21st Century Fox

  Walt Disney overtar onsdag Rupert Murdochs 21st Century Fox for 71 milliarder dollar. Disney-overtakelsen kan få store følger og 5000 Fox-ansatte kan bli oppsagt, ifølge analytikere, skriver CNN.

 • Kjersti Mo slutter i Egmont

  Etter ti år som redaktør for Egmont Publishing har Kjersti Mo bestemt seg for at hun vil videre skriver kampanje.com. Hun blir beskrevet som en nytenkende pioneer av Egmont Publishing-sjef Nina Vesterby, som legger til at Mo sin avgang blir et tap.

 • Slottsfjell avlyst

  Musikkfestivalen har lenge slitt med økonomien og styreleder Øystein Ronander sier til Dagbladet at de nå har bestemt seg for å fokusere på å komme sterkere tilbake i 2020. Festivalen har til nå blitt holdt i Tønsberg hver sommer siden 2003 og blir ansett som en av Norges viktigste musikkfestivaler.

  Stemningsbilde fra Slottsfjell 2013.
  Foto: Kim Erlandsen