NRK Meny
Normal

Bakom-historie fra Berlinerpoplenes rike

Hvordan oppleves det for en stillferdig bonde at gården blir omgjort til et filmstudio? Hvordan taklet Isak Stene disse ukene med kabler og lysutstyr og folk over alt.

Isak og Berlinerpoplene
Foto: Øystein Lie / NRK

Da NRK Drama skulle spille inn Berlinerpoplene nøyde de seg ikke med kulisser – de ville ha en virkelig gård som kunne forestille romanens Neshov.

Valget falt på Nersjurstu, slektsgården til Isak Stene. Han er 75 år og driver fortsatt gården, stort sett med korndyrking. Selv om odelsgutten Isak har en yngere bror boende på gården, er det ikke så mye virksomhet rundt veggene lenger.

Så da NRK spurte om å få leie eiendommen, var han gjestfriheten sjøl. Han forestilte seg nok ikke at det var som å slippe Hollywood inn over dørstokken.

Hør Isaks opplevelse av tv-serien Berlinerpoplene Isak Stene om Berlinerpoplene

Og selvfølgelig kommer forfatter Anne B. på kaffebesøk til Nersjurstu. Isak er nysgjerrig: Er det gården hans hun har tenkt på under skrivingen?

Isak blir filmet
Foto: Øystein Lie / NRK

Isak valgte å bli boende på gården sin, og takket nei til hotellopphold.

Kulturstrøm

  • Drapsdømte Amanda Knox til Norge

    Historien om den unge amerikanske collegestudenten som ble dømt for drap i Italia rystet en hel verden. Amanda Knox ble sittende i fengsel i fire år før hun til slutt ble frikjent i 2013. Knox har siden blitt ytterligere kjent gjennom Netflix-dokumentaren Amanda Knox og senest gjennom Facebook-serien «The scarlet letter reports», hvor hun intervjuer kvinner som har opplevd å bli seksualiert og demonisert gjennom media. 22. oktober i år kommer hun til Oslo for å fortelle sin historie i samtale med Sarah Natasha Melbye.