NRK Meny
Normal

Iron Maiden til Lerkendal

Radiokanalen til Adresseavisen melder at tungrockerne kommer til Trondheim.

Iron Maiden med frontfigur Bruce Dickinson

Iron Maiden med frontfigur Bruce Dickinson på scenen under konserten i Vallhall i Oslo, 2006. Nå skal de være på vei til Trondheim.

Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Les flere Metal-nyheter

Ryktene har gått lenge, og i forrige uke ble det bekreftet at Iron Maiden kommer til Norge neste år . Men ikke hvor i Norge.

Onsdag morgen meldte imidlertid Adresseavisens lokale radiokanal RadioAdressa at de har billetter å dele ut til konserten.

Utdeling av billetter

- Jeg har fått beskjed om å lage et opplegg for utdeling av billetter til denne konserten, så da ville det jo være rart om de ikke kommer, sier Bård Danielsen i Radioadressa.

- Jeg er så blodfan av dette bandet, så da kan jeg ikke sitte på denne informasjonen, sier Danielsen, som understreker at han ikke har fått beskjed om å ikke si noe om dette på lufta.

Datoene for konsertene i Skandinavia er imidlertid ikke ventet å bli offisielt annonsert før mandag 5. november.

Vil ikke avkrefte

Kristian Digre i Trondheim Rockfestival blir overrasket når NRK kontakter ham, og sier han ikke har noen kommentarer. Men han vil ikke avkrefte noe heller.

- Vi kommer til å komme med nyheter om konsert på festivalen mandag 5. november. Før det vil jeg ikke si noe.

Det er altså samme dagen som Iron Maiden sine skandinaviske datoer slippes, så da kan man jo legge sammen to og to.

Omfattende turné

Når Iron Maiden legger ut på sin neste turné, blir det en av de mest omfattende i bandets historie. Turneen har fått navnet ”Somewhere back in time World Tour” og blir musikalsk basert på Maidens seks første album.

Turnéen starter 1. februar neste år i Mumbai i India, går videre via Australia, Sør-Amerika og USA, før bandet ender opp i Europa.

I følge rykter på forskjellige steder på nettet skal det være snakk om datoen 22. juli nete år. Iron Maidens offisielle nettside forteller forøvrig at billetter til konsertene i Norge, Sverige, Danmark og Finland blir lagt ut for fanklubb-medlemmer allerede torsdag 8. november.

Flere kulturnyheter