NRK Meny
Normal

Iris

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Iris er 16 år og datteren til Marit. Hun er akkurat ferdig på ungdomsskolen og skal begynne på videregående til høsten. Hun elsker å danse og spille teater, men synes også det er fint å jobbe i kafeen sammen med Marit.

Iris hatet livet på Ylvingen da familien først flyttet dit. Nå elsker hun å bo på øya, til tross for den stadig elendige mobildekningen. Hun trives på skolen og har fått et veldig godt forhold til lærer Britt.

Tilfeldighetene vil at en av gjestene på pensjonatet er en instruktør som skal sette opp et lokalt spel. Hun ser at Iris danser på svabergene og blir imponert over henne. Iris får tilbud om å være med, og det betyr at hun må bo på hybel på fastlandet om sommeren, i stedet for å jobbe i pensjonatet.

Marit støtter datteren, og Iris flytter. Det blir en annerledes sommer, fylt av følelsen av å bli voksen, av å bli sett og av en gryende forelskelse.

Iris

Iris flytter på hybel på fastlandet. Og opplever den gryende følelsen av å bli voksen.

Foto: Liv Ask / NRK

Elvira Haaland (16)

Kommer fra: Oslo
Rollen som Iris i Himmelblå er Elviras første store rolle. Elvira er en ivrig danser, og dette ble skrevet inn i manus og ble med på å forme karakteren Iris. Elvira bodde alene på hybel utenfor Brønnøysund mens innspillingen av Himmelblå foregikk, og pendlet til familie og venner i Oslo da hun hadde pauser. Elvira går på en videregående skole med teaterlinje og har lyst til å reise til utlandet. Senere har hun lyst til å begynne å jobbe med musikk, dans og drama, men føler også at hun må gjøre noe mer ”viktig” enn det.

Elvira om Iris:

- Hun er veldig ofte sur, men ikke så sta som man skulle trodd. Fjortis rett og slett. Hun er nok mer barnslig og uskyldig en hun selv tør å innrømme, men hun kan være ganske tøff.

Hun kommer ofte med mer saklige argumenter enn de rundt seg. Sinna kan hun også bli, men det er forståelig siden hun ikke har noen å snakke med.

Se i Nett-tv Elvira Haaland og Sebastian Warholm om Iris og Robin

Det beste minnet fra Himmelblå-innspillingen:

- Det beste har nok vært all erfaringen jeg har fått, muligheten til å utvikle en rolle over så lang tid, og vanskelige og uvante spillescener. Også alle de morsomme og fantastiske menneskene jeg har blitt kjent med.

Se i Nett-tv Biltur

Kulturstrøm