iPod får rimelig konkurrent

Apples største konkurrent på markedet for mp3-spillere legger opp til priskrig.

SanDisk Sansa e200
Foto: SanDisk.

iPod Nano.
Foto: AP Photo / Paul Sakuma.

Mer om iPod og iTunes!

Alt om Les mer om nedlasting og fildeling!

Minnebrikke-produsententen SanDisk kan er Apples største iPod-konkurrent. iPod ligger suverent i teten når det gjelder salg av digitale musikkavspillere. Dette har imidlertid SanDisk tenkt å gjøre noe med. Derfor kommer de til å senke prisene merkbart på sine produkter, melder Reuters.

Nummer to på lista

Mens Apple er øverst på lista over antall solgte mp3-spillere med 75,6 prosent av markedet, er SanDisk nummer to på lista med 9,7 prosent.

Nå lanserer imidlertid SanDisk en ny spiller som er til forveksling lik iPod Nano i størrelse. Men den skal ha dobbelt så stor minnekapasitet, nemlig 8 GB mot Nanos 4. Noe som i følge amobil.no  skal være verdensrekord for flashbasert minne.

Samme pris

Prisen vil imidlertid bli den samme som for Apples produkt i USA. I Norge regner man med at prisen blir omtrent 2.500 kroner.

Det skal også gå rykter om at Apple planlegger å lansere en egen 8 GB-spiller.

I tillegg planlegger SanDisk å senke prisene med omkring 30 prosent på sine andre mp3-spillere.

 

Kulturstrøm

 • Annie til topps i USA

  Den bergenske artisten Anna Lilia Berge Strand, bedre kjent som Annie, har en låt som er samplet på produsenten Metro Boomin sin nye plate. Det dreier seg om «Anthonio» fra 2009. I Metro Boomin sin versjon har den fått tittelen «Overdue» med rap av Travis Scott, skriver VG. Metro Boomin topper denne uken Billboard 200 i USA med den nye platen.

  Annie, alias Anne Lilia Berge Strand 2004
  Foto: Aas, Erlend / SCANPIX
 • Zombieskryt fra Stephen King

  «Akkurat når du trodde at zombiegenren var gått tørr, kommer en fantastisk film av Dominique Rocher kalt «The Night Eats the World».» (eng. tittel)

  Det skriver grøsserkongen Stephen King i en twittermelding. Det er Anders Danielsen Lie som har hovedrollen i filmen, som er franskspråklig. Den norske skuespilleren var raskt ute med å kvittere med en twitter-takk.

  Twittermelding fra Stephen King