NRK Meny
Normal

iPod får rimelig konkurrent

Apples største konkurrent på markedet for mp3-spillere legger opp til priskrig.

SanDisk Sansa e200
Foto: SanDisk.

iPod Nano.
Foto: AP Photo / Paul Sakuma.

Mer om iPod og iTunes!

Alt om Les mer om nedlasting og fildeling!

Minnebrikke-produsententen SanDisk kan er Apples største iPod-konkurrent. iPod ligger suverent i teten når det gjelder salg av digitale musikkavspillere. Dette har imidlertid SanDisk tenkt å gjøre noe med. Derfor kommer de til å senke prisene merkbart på sine produkter, melder Reuters.

Nummer to på lista

Mens Apple er øverst på lista over antall solgte mp3-spillere med 75,6 prosent av markedet, er SanDisk nummer to på lista med 9,7 prosent.

Nå lanserer imidlertid SanDisk en ny spiller som er til forveksling lik iPod Nano i størrelse. Men den skal ha dobbelt så stor minnekapasitet, nemlig 8 GB mot Nanos 4. Noe som i følge amobil.no  skal være verdensrekord for flashbasert minne.

Samme pris

Prisen vil imidlertid bli den samme som for Apples produkt i USA. I Norge regner man med at prisen blir omtrent 2.500 kroner.

Det skal også gå rykter om at Apple planlegger å lansere en egen 8 GB-spiller.

I tillegg planlegger SanDisk å senke prisene med omkring 30 prosent på sine andre mp3-spillere.

 

Kulturstrøm

  • Første rivetillatelse er gitt

    Plan- og bygningsetaten har gitt tillatelse til å rive regjeringsbygg 4 og Møllergata 17, de første tillatelsene som er gitt til det nye regjeringskvartalet. Etaten har ikke fått inn merknader til riving av disse to byggene.

  • Jakob Oftebro spiller Peer Gynt

    Det er nå endelig klart at Jakob Oftebro skal spille Peer Gynt på Gålå i august. Oftebro ble brannskadet under filminnspilling og det var usikkert om han kunne spille på Gålå. – Jeg gleder meg til å stå på scenen på Gålå med pappa og alle aktørene en gang til, sier Jakob Oftebro i en pressemelding.