NRK Meny
Normal

Intervju med Kong Olav

Kong Olav intervjues på Skaugum i 1963
Foto: NRK

Dette klippet er hentet fra et intervju som Kjell Arnljot Wig hadde med Kong Olav i anledning hans 60-årsdag 02. juli 1963. Programmet heter «Kongen ser tilbake» og opptaket er gjort i hagen på Skaugum.

Her forteller kongen om sin spesielle interesse for sport. Han mener at det var hans engelske mor som gjorde at han prøvde ut ulike sportsgrener allerede i ung alder, alt fra ski og skøyter om vinteren til svømming om sommeren. Han forteller også om da han hoppet i Holmenkollen for 30 år siden.

Dette intervjuet ble også sendt på radio i sin helhet. Kongen snakker om barndom og oppvekst, om krigen og om sin stilling som Norges konge. Hør intervjuet i sin helhet her .

I forbindelse med kåringen av århundrets nordmann i programserien «Store norske» ble dette portrettet laget av den folkekjære kongen som med sitt beskjedne vesen og gode moral ble et stort nasjonalt forbilde.

Kulturstrøm

  • Madonna sørger over Avicii

    Tragisk, skriver popstjernen Madonna om den svenske DJ-en Aviciis død. De to samarbeidet om flere musikkprosjekter. Madonna delte et bilde av de to på sin Instagram-konto fredag kveld.

    Laster Instagram-innhold
  • To album fra Kanye West

    Kanye West kommer med to album i løpet av våren. Det kunngjorde artisten på Twitter noen dager etter at han twitret for første gang på snart ett år. Grammy-vinneren sier det første albummet består av åtte låter og kommer 1.juni. Det andre er et samarbeide med Kid Cudi, og gis ut en uke senere. West sier han også jobber videre med en filosofibok, som han har live-twitret på kontoen sin de siste dagene.

    Laster Twitter-innhold