Intervju med Kong Olav

Kong Olav intervjues på Skaugum i 1963
Foto: NRK

Dette klippet er hentet fra et intervju som Kjell Arnljot Wig hadde med Kong Olav i anledning hans 60-årsdag 02. juli 1963. Programmet heter «Kongen ser tilbake» og opptaket er gjort i hagen på Skaugum.

Her forteller kongen om sin spesielle interesse for sport. Han mener at det var hans engelske mor som gjorde at han prøvde ut ulike sportsgrener allerede i ung alder, alt fra ski og skøyter om vinteren til svømming om sommeren. Han forteller også om da han hoppet i Holmenkollen for 30 år siden.

Dette intervjuet ble også sendt på radio i sin helhet. Kongen snakker om barndom og oppvekst, om krigen og om sin stilling som Norges konge. Hør intervjuet i sin helhet her .

I forbindelse med kåringen av århundrets nordmann i programserien «Store norske» ble dette portrettet laget av den folkekjære kongen som med sitt beskjedne vesen og gode moral ble et stort nasjonalt forbilde.

Kulturstrøm

 • «Wisting» eneste norske nominerte

  Første episode av «Wisting», med Sven Nordin i tittelrollen, er nominert til Edgar-prisen for årets beste TV-manus. Serien er nominert i kategorien Beste episodemanus for første episode. Prisene deles ut 30. april i New York.

  Sven Nordin spiller politimannen William Wisting
  Foto: Viaplay
 • «Verdig hyllest»

  P3 s anbefalingliste er fylt opp med ni låter, deriblant «Forever yours», hyllesten fra Kygo til Avicii.

  Kygo
  Foto: Reuters