Instagram-stjerna om parodiene: – Verdens mest konfliktsky person

Herman Flesvig lever av å parodiere kjendiser, men sier hans største frykt er å bli konfrontert.

Å spille en frekk og overlegen fyr er ofte min humor, men det er langt fra hvem jeg er, sier Herman Flesvig.

LEDER P3 GULL: – Uansett hva du ser på, så stikker det hvite håret mitt opp. Og det er litt pinlig. Det er ikke sikkert alle synes jeg er like ålreit og morsom, sier Herman Flesvig.

– Jeg trodde jeg skulle bli slått ned.

Herman Flesvig var på vei til å spille inn et promoinnslag for P3 Gull. Så dukket Daniel Aakre Pedersen fra «Ex on The beach» opp, og konfronterte ham. Pedersen sa han ikke likte å bli gjort narr av i Flesvigs parodier.

– Jeg er verdens mest konfliktsky person. Hvis noen mener jeg har gått for langt, kan det ødelegge dagen min. Da blir jeg som en hund som ligger og logrer med halen mellom beina. Jeg må lære meg å gi litt mer faen.

Opptrinnet med «Ex on the Beach»-kjendisen var regissert av kolleger som kjenner Flesvigs sårbare side.

– Jeg spiller ofte en frekk og litt overlegen fyr. Men det er langt fra hvem jeg er. Det er egentlig bra at det var skjult kamera der, så ser folk at jeg egentlig er mer redd enn kul, sier Flesvig.

– Han elsker å pirke borti folk, og så er han livredd for at folk skal ta igjen, ler kollega Mikkel Niva.

Instagram-stjerne

I kveld står Herman Flesvig på scenen som programleder for P3 Gull.

– Jeg kan ikke noe særlig om musikk, har ikke vært programleder før og skal gjøre dette live. Så jeg lurer på om de har tatt feil fyr, smiler 26-åringen fra Siggerud i Akershus.

LIKER Å SPILLE OVERLEGEN: Å spille en frekk og overlegen fyr er ofte min humor, men det er langt fra hvem jeg er, sier Herman Flesvig.

For mange NRK-seere er Flesvig kjent som makker til Robert Stoltenberg. Men karrieren startet i det stille på Instagram.

– Det var en sommer jeg kjedet meg. Da lagde jeg mange Instagram-filmer. Så tok det litt av der. Jeg husker jeg kom til byen, og at det var to-tre stykker som kjente meg igjen. Da fikk jeg helt noia. Jeg syntes det var kjempeubehagelig og dro rett hjem til leiligheten og tenkte, å nei, å nei. Dette vet jeg ikke om jeg orker.

Men han hadde det for gøy til å la det være. Han sier det var en «åpenbaring» å få utløp for sin kreativitet på Instagram.

– Jeg våkner alltid med energi. Fra jeg var liten har det vært et eksponeringsbehov. Det er ADHD så det ljomer her, men jeg har vent meg til å leve med det.

Følges av en kvart million

På Instagram var parodien av Aksel Hennie noe av det som tok av. Heldigvis var hovedpersonen selv også fornøyd. Flesvig sier han fjerner videoer om noen reagerer.

– Det er personene jeg parodierer som har det siste ordet. Jeg er nøye på at jeg holder det på et lekent og barnslig nivå, og at det ikke blir for personlig.

I dag har han 243.649 følgere, og det er umulig å svare alle som sender meldinger og kommenterer. Men han prøver.

Å bli gjenkjent er noe han elsker og hater.

– Man blir litt rusa av anerkjennelsen man får, samtidig som folk forventer at du er på en bestemt måte. Man hører sånn: Å, så kjedelig du er, jeg trodde du var morsommere.

– En del av meg synes det er veldig hyggelig, og en annen del av meg synes det er veldig pinlig. Uansett hva du ser på, så stikker det hvite håret mitt opp. Og det er litt pinlig. Det er ikke sikkert alle synes jeg er like ålreit og morsom.

Hytteliv samler de mest populære karakterene fra Robert Stoltenberg og Herman Flesvig, og vi får se hvordan det forberedes og feires jul hos Stein, Presten, Jeanette og Kristoffer, Rånerne, og et nytt brødrepar som ikke nødvendigvis ser ting helt likt.

SAMARBEID MED STOLTENBERG: Hytteliv samler de mest populære karakterene fra Robert Stoltenberg og Herman Flesvig, og vi får se hvordan det forberedes og feires jul hos Stein, Presten, Jeanette og Kristoffer, Rånerne, og et nytt brødrepar som ikke nødvendigvis ser ting helt likt.

Kulturstrøm

  • Uærbødig klengenavn

    Poeten Lord Byron (1788–1824) pleide å kalle sin kollega William Wordsworth for «Turdsworth» («Bæsjeverdi» på norsk). Det kommer fram i anmeldelsen av en ny bok om de engelske romantiske poetene, forteller nettmagasinet Literary Hub.

    Et portrett av poeten William Wordsworth fra 1800-tallet
    Illustrasjon: P. Krämer / Wikimedia Commons
  • Vikingskip i ferd med å ødelegges

    Gjellestadskipet i Halden er hardt angrepet av sopp, som bryter ned eikematerialet raskt. Derfor vil statsråd Ola Elvestuen (V) at det graves opp. Skipet er mest sannsynlig fra tidlig vikingtid – en periode som anses å starte med angrepet på Lindisfarne i 793.