Hopp til innhold

Innsatte jakter på kjærlighet

Synes du tv-programmene «Bonderomantikk» og «Ungkaren» er kjedelig? Har du trålet alle datingnettsider uten å finne den rette?

Convicts of Norway
Foto: Convicts of Norway

Da kan kanskje «Convicts of Norway» være noe for deg. Hvis du tør.

Convicts of Norway er en nettside for de som sitter i fengsel, eller som venter på å sone en fengselsdom.

I hope there is a girl that don`t judge me for what i have done and understand my situation.

Convicts of Norway

Også familiemedlemmer og venner av innsatte kan få informasjon om fengsler i Norge, rettigheter og krav på disse sidene. Convicts of Norway er laget av innsatte og tidligere innsatte.

Innsatte jakter på kjærlighet

Nå har nettsidene også startet med et eget datingsystem, med et profilarkiv for innsatte på jakt etter kjærlighet.

Flere av de innsatte har lagt ut bilder i profilen. Du kan lese om hva de har gjort i livene sine, dommene deres, fremtidsplaner og hva slags damer og forhold de er på utikk etter.

Ifølge KK har seniorrådgiver i Kriminalomsorgens sentrale forvaltning og fungerende avdelingsdirektør i Justisdepartementet, Per Schwab, kjennskap til virksomheten, men ingen kommentarer utover det.

- Tok feil valg

En av de innsatte, som har beskrevet seg som «Engaman», sitter i Trondheim fengsel og letter etter kvinner mellom 30 - 45 år. Han skriver:

«Jeg begynte ikke med kriminalitet før jeg var i begynnelsen av 20-årene. Tok det med ro i noen år og tok et feil valg igjen etter noen år og endte opp i fengsel. Jeg prøver å investere tiden i noe fornuftig her inne og tar snart fagbrev som maler. Jeg har tenkt til å lese til malermester når jeg kommer til frigang, de to siste årene av soningen. Målet mitt når jeg kommer ut på 2/3 tid i april 2011 er å starte opp mitt eget firma igjen.»

Hittil har over 30 innsatte lagt ut sin profil. Sedelighetsforbrytere blir luket ut.

Her finner du sidene: Convicts of Norway

Kulturstrøm

 • Banksy-utstilling til Oslo

  I februar kommer Banksy-utstillingen «The Mystery of Banksy – A Genius Mind» til Økern-senteret i Oslo.

  Utstillingen åpner 23. februar og vil vise fram nærmere 150 reproduksjoner av gatekunstnerens verker. Utstillingen skal ikke være godkjent av kunstneren selv, på grunn av hans anonyme status.

  – Vi er utrolig stolte for å kunne åpne dørene til denne storslagne utstillingen på Økernsenteret, sier arrangør Bjørn Heiseldal ved Thalia teater til NTB.

  1,4 millioner personer har besøkt utstillingen siden den åpnet i München våren 2021. Den har siden vært innom både Wien, Berlin, Zürich, Hamburg og Malmö.

  Den britiske kunstnerens identitet er forblitt en godt bevart hemmelighet, til tross for at hans kunststunt har vekket stor oppmerksomhet internasjonalt i en årrekke. Det er imidlertid antatt at han er en mann 45-50- alderen som er fra Bristol i England.

Flere kulturnyheter

Jon Fosse byrja nobelforedraget med å fortelje om si livslange frykt for høgtlesing

– Og no nesten heilt utan redsle, las han skjelvande. Nobelforedraget til Jon Fosse rørte fleire.