NRK Meny
Normal

Innfører selfie-forbud etter dødsulykker

Etter en rekke dødsfall innfører myndighetene i Mumbai selfie-forbud på 16 steder i den indiske millionbyen.

Selfie

Risikable selfier kostet 49 mennesker livet verden over i 2014, og India er blant landene som opplever en rekke slike ulykker.

Foto: INDRANIL MUKHERJEE / Afp

The Guardian melder at Mumbai nå ønsker å forhindre at folk tar unødvendige sjanser i jakten på den perfekte selfie.

Det er spesielt dårlig inngjerdede steder langs Mumbais kystlinje som har vist seg å være risikable for dem som vil forevige seg selv med byen i bakgrunnen.

Om du tar bilde av deg selv i en av byens 16 nyopprettede selfie-forbudssoner, kan du nå risikere en bot på 150 kroner.

Flere dødsfall

Av 49 registrerte selfie-relaterte dødsfall verden over i 2014, skjedde 19 av dem i India. Dette skjer i et land med 1,25 milliarder innbyggere, hvor utbredelsen av smarttelefoner øker voldsomt.

Det har vært en lang rekke selfie-dødsfall i India de siste månedene. I februar omkom tre unge personer da de druknet etter å ha tatt en selfie ved en dyp vannkanal.

I byen Nashik mistet to personer livet da en 18-åring falt fra en stein og ned i vannet idet han skulle ta bilde av seg selv. Klassekameraten som skulle hjelpe ham, døde også.

I fjor ble tre unge menn påkjørt og drept da de skulle ta en selfie sammen med et tog som nærmet seg – uten å klare å komme seg unna i tide.

Kampanjer

Og i januar druknet en 18 år gammel kvinne som skulle ta bilde av seg selv ved Mumbais populære turiststed Bandstand Fort.

Det var etter denne hendelsen at politiet i Mumbai begynte å kartlegge hvilke steder i byen som er mest utsatte for slike ulykker.

I tillegg til forbudssoner, skal det jobbes med opplysningskampanjer rundt faren med å ta slike bilder på utsatte steder.