Hopp til innhold

Innfører selfie-forbud etter dødsulykker

Etter en rekke dødsfall innfører myndighetene i Mumbai selfie-forbud på 16 steder i den indiske millionbyen.

Selfie

Risikable selfier kostet 49 mennesker livet verden over i 2014, og India er blant landene som opplever en rekke slike ulykker.

Foto: INDRANIL MUKHERJEE / Afp

The Guardian melder at Mumbai nå ønsker å forhindre at folk tar unødvendige sjanser i jakten på den perfekte selfie.

Det er spesielt dårlig inngjerdede steder langs Mumbais kystlinje som har vist seg å være risikable for dem som vil forevige seg selv med byen i bakgrunnen.

Om du tar bilde av deg selv i en av byens 16 nyopprettede selfie-forbudssoner, kan du nå risikere en bot på 150 kroner.

Flere dødsfall

Av 49 registrerte selfie-relaterte dødsfall verden over i 2014, skjedde 19 av dem i India. Dette skjer i et land med 1,25 milliarder innbyggere, hvor utbredelsen av smarttelefoner øker voldsomt.

Det har vært en lang rekke selfie-dødsfall i India de siste månedene. I februar omkom tre unge personer da de druknet etter å ha tatt en selfie ved en dyp vannkanal.

I byen Nashik mistet to personer livet da en 18-åring falt fra en stein og ned i vannet idet han skulle ta bilde av seg selv. Klassekameraten som skulle hjelpe ham, døde også.

I fjor ble tre unge menn påkjørt og drept da de skulle ta en selfie sammen med et tog som nærmet seg – uten å klare å komme seg unna i tide.

Kampanjer

Og i januar druknet en 18 år gammel kvinne som skulle ta bilde av seg selv ved Mumbais populære turiststed Bandstand Fort.

Det var etter denne hendelsen at politiet i Mumbai begynte å kartlegge hvilke steder i byen som er mest utsatte for slike ulykker.

I tillegg til forbudssoner, skal det jobbes med opplysningskampanjer rundt faren med å ta slike bilder på utsatte steder.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.