Ingrid Olavsdatter Rongen

Ingrid ble opptatt av Monty Python etter at broren introduserte henne for komi-gruppen.

Ingrid Olavsdatter Rongen
Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Hun kommer fra Kabelvåg, er 17 år, og går på Medier og Kommunikasjon. På skolen har hun et par venner som hun gjerne snakker om Monty Python med. De diskuterer og hører hverandre i sitater fra tv-serien og filmene. Favorittskuespilleren i er John Cleese. På fritida driver Ingrid med drama, og hun liker å lese og skrive selv.

Ingrids emne

Monty Python minus to

Gilliam, Jones, Cleese og Palin fra Python

Foto: PA / Scanpix

Monty Python’s Flying Circus er kanskje den mest innflytelsesrike komiserie som har vært vist på tv noen gang. Fem engelskmenn, og en amerikaner samlet seg våren 1969 for å bryte noen regler.

Resultatet ble første gang vist på BBC høsten samme året og har siden påvirket utallige menn og kvinner i samme bransje.

Monty Python består av Graham Chapman, Terry Gilliam, Eric Idle, John Cleese, Terry Jones og Michael Palin.

Gjengen har blant annet også laget filmene Life of Brian, Monty Python and the Holy Grail og Meaning of Life.

Kulturstrøm

 • Mener krigsdokumenter bør flyttes

  Flere historikere mener at krigsdokumentene i Hjemmefrontmuseets arkiver bør overføres til Arkivverket, skriver Klassekampen. Historiker Lars Borgersrud mener Arkivverket bør ha forvaltningsansvaret for at materialet fra både privatpersoner og Forsvarets overkommando skal bli tilgjengelig for publikum. Han mener Marte Michelets bok «Hva visste hjemmefronten?» har aktualisert debatten om Hjemmefrontmuseets rolle. Museet ble åpnet i 1970 på Akershus festning i Oslo som del av markeringen av at det var 25 år siden andre verdenskrig tok slutt. På bildet klipper kronprins Harald snoren.

  Hjemmefrontmuseet åpnes i 1970
  Foto: Scanpix / NTB scanpix
 • Feirer populært plateselskap

  Plateselskapet Rune Grammofon, med Rune Kristoffersen i spissen, har høy stjerne for sin kvalitet blant musikere og publikum. Neste helg feires selskapets første 20 år på Nasjonal Jazzscene i Oslo, med konserter, bokutgivelse og plateslipp, melder jazzinorge.

  Rune "Grammofon" Kristoffersen
 • Solgte ni bøker i sekundet

  Michelle Obamas selvbiografi «Becoming» setter salgsrekorder. På lanseringsdagen gikk det unna 725.000 eksemplarer i USA. Boka er den raskest selgende så langt i år. I tillegg til førsteopplaget på 1,8 millioner eksemplarer, har forlaget nå bestilt 800.00 nye, melder The Guardian.

  Michelle Obama
  Foto: Jose Luis Magana / AP