NRK Meny
Normal

Ingrid Olavsdatter Rongen

Ingrid ble opptatt av Monty Python etter at broren introduserte henne for komi-gruppen.

Ingrid Olavsdatter Rongen
Foto: Ekroll, Anne Liv / Anne Liv Ekroll, NRK

Hun kommer fra Kabelvåg, er 17 år, og går på Medier og Kommunikasjon. På skolen har hun et par venner som hun gjerne snakker om Monty Python med. De diskuterer og hører hverandre i sitater fra tv-serien og filmene. Favorittskuespilleren i er John Cleese. På fritida driver Ingrid med drama, og hun liker å lese og skrive selv.

Ingrids emne

Monty Python minus to

Gilliam, Jones, Cleese og Palin fra Python

Foto: PA / Scanpix

Monty Python’s Flying Circus er kanskje den mest innflytelsesrike komiserie som har vært vist på tv noen gang. Fem engelskmenn, og en amerikaner samlet seg våren 1969 for å bryte noen regler.

Resultatet ble første gang vist på BBC høsten samme året og har siden påvirket utallige menn og kvinner i samme bransje.

Monty Python består av Graham Chapman, Terry Gilliam, Eric Idle, John Cleese, Terry Jones og Michael Palin.

Gjengen har blant annet også laget filmene Life of Brian, Monty Python and the Holy Grail og Meaning of Life.

Kulturstrøm

  • Lalla Carlsens hus fredet

    I 1930 sikret Lalla og Carsten Carlsen seg en sveitservilla fra 1800-tallet i Oslo, som de kalte Villa Gro-Gro. I dag er deres barnebarn, Vibeke Sæther, som eier huset sammen med sin ektemann. – Familiens formidable innsats for å ta vare på huset gjør at vi i dag har bevart et av Norges mest spennende kunstnerhjem, sier riksantikvar Jørn Holme via en pressemelding. Huset regnes som det best bevarte av de få gjenværende eiendommene som utgjorde den gamle trehusforstaden Briskeby i Oslo (NTB).

    Villa Gro-Gro
    Foto: NTB Tema
  • Slottet stiller ut bunader

    I sommar blir bunadene og dei samiske draktene til kongefamilien stilte ut i Dronning Sonja Kunststall, i ei utstilling som skal vise den norske kulturarven i dei kongelege samlingane. Fleire av draktene har gått i arv i kongefamilien.