Inger Marie Gundersen – For You

En studie i de små nyanser hvor småslitne låter løftes til nye dimensjoner.

Inger Marie Gundersen
Foto: Stephen Freiheit

CD-anmeldelse Inger Marie Gundersen - For You

Hun er Arendals varmeste og mest lavmælte røst, men merkelig nok er Inger Marie Gundersen stadig en av jazznorges små hemmeligheter. Samtidig har hun sunget seg inn i hjerter over hele kloden, ikke minst i Asia hvor hun er stor stjerne både i Sør-Korea og Japan.

Omvendt sjokk

Nå er 51-årige Inger Marie ute med sin fjerde CD siden debuten i 2004. «For You» starter med et omvendt sjokk: AHA-låta «Take On Me», tatt helt ned i et totalt fornyende og tankevekkende lys. På samme måte dempes også småslitne amerikanske låter og løftes dermed paradoksalt nok til dimensjoner som for eksempel verken country-dronning Dolly Parton eller popstjerne Carole Kings originalversjoner hadde.

Skandinavisk A-lag

Per Willy Aaserud

Per Willy Aaserud

Foto: MIC

Den magiske stemningen skapes av et skandinavisk A-lag med svenske Ulf Wakenius på gitar og Lars Janson på piano, danske Jesper Bodilsen og Morten Lund på bass og trommer. Vår egen trompeter Per Willy Aaserud er også diskret til stede med små utsagn som effektivt gir Inger Maries stemme myk motstand og kontrast.

De små nyanser

Selv om groovene varieres holdes tempoet konsekvent nede, og de improviserte soloinnslagene er korte – men megetsigende. For dette er en studie i de små nyansers kunst. Først og sist er det Inger Marie Gundersens totalt ujålete uttrykk som berører og gjør plata «For You» interessant, enten du hører den med krevende jazzører eller bruker den som genreoverskridende nattmusikk i en stille stue. Derfor kjennes det også overraskende riktig når Inger Marie og Ulf Wakenius runder av helsvensk og harmonisk rålekkert med Olle Adolphsons «Om natten».

Inger Marie - For You
Foto: Stephen Freiheit

Inger Marie - For You

  • Inger Marie Gundersen, vokal
  • Ulf Wakenius, gitar
  • Lars Janson, piano
  • Per Willy Aaserud, trompet
  • Jesper Bodilsen, bass
  • Morten Lund, trommer
  • Stunt Records STUCD 11122

Kulturstrøm

  • Nå er samisk solsymbol for alle

    I ti år har en sølvsmie kunne nekte andre å bruke dette varemerket. Nå konkluderer Patentstyret med at symbolet gjengir det religiøse samiske symbolet for solguden Beaivi, og at registreringen «skal settes til side som ugyldig».