NRK Meny
Normal

Ingen ville ha Elvis-underbuksa

Til tross for Elvis Presleys berømte hoftevrikk var det ingen som var interessert i det han hadde aller innerst. Men Bibelen hans, den gikk for over en halv million kroner på auksjon.

Den falmede lyseblå underbuksa brukte rockekongen på en konsert i 1977. Dressen han hadde utenpå var den berømte hvite med stein- og juvelbelagt hoftebelte.

Elvis Presley

Elvis Presley

Foto: BETTMANN / REUTERS

Men interessen var laber da den ble lagt fram for salg sammen med over hundre andre gjenstander hos Omega Auctions i Stockport i Storbritannia.

Alle Elvis-gjenstandene hadde samme eier, en britisk samler. Han oppnådde høyeste pris for et eksemplar av Bibelen, som Elvis fikk i julegave i 1957. Giverne var tante Clette og onkel Vester og det var Elvis' første jul i Graceland.

Notatene i Bibelen viste at Elvis brukte den flittig helt frem til sin død 16. august 1977. Ikke bare inneholdt den understrekninger av bibelvers. Elvis skrev også personlige betraktninger i margen og bak i boken. Blant annet dette:

Hva betyr det for en mann om han vinner hele verden, men mister seg selv underveis?

Elvis Presley i sin personlige bibel

– Spent stemning

– Stemningen i auksjonslokalet var spent de dette klenodiet skulle under hammeren. 300 mennesker fulgte budrunden, som også foregikk på nett og telefon, forteller Karen Fairweather i Omega Auctions.

Budene stanset på 545 000 kroner, skriver Daily Mail.

– Da var det så stille at du kunne høre en knappenål falle, forteller Fairweather.