Hopp til innhold

Ingen ville ha Elvis-underbuksa

Til tross for Elvis Presleys berømte hoftevrikk var det ingen som var interessert i det han hadde aller innerst. Men Bibelen hans, den gikk for over en halv million kroner på auksjon.

Den falmede lyseblå underbuksa brukte rockekongen på en konsert i 1977. Dressen han hadde utenpå var den berømte hvite med stein- og juvelbelagt hoftebelte.

Elvis Presley

Elvis Presley

Foto: BETTMANN / REUTERS

Men interessen var laber da den ble lagt fram for salg sammen med over hundre andre gjenstander hos Omega Auctions i Stockport i Storbritannia.

Alle Elvis-gjenstandene hadde samme eier, en britisk samler. Han oppnådde høyeste pris for et eksemplar av Bibelen, som Elvis fikk i julegave i 1957. Giverne var tante Clette og onkel Vester og det var Elvis' første jul i Graceland.

Notatene i Bibelen viste at Elvis brukte den flittig helt frem til sin død 16. august 1977. Ikke bare inneholdt den understrekninger av bibelvers. Elvis skrev også personlige betraktninger i margen og bak i boken. Blant annet dette:

Hva betyr det for en mann om han vinner hele verden, men mister seg selv underveis?

Elvis Presley i sin personlige bibel

– Spent stemning

– Stemningen i auksjonslokalet var spent de dette klenodiet skulle under hammeren. 300 mennesker fulgte budrunden, som også foregikk på nett og telefon, forteller Karen Fairweather i Omega Auctions.

Budene stanset på 545 000 kroner, skriver Daily Mail.

– Da var det så stille at du kunne høre en knappenål falle, forteller Fairweather.

Kulturstrøm

 • Quisling-film til Toronto

  Regissør Erik Poppes kommende film om Quisling, «Quislings siste dager», er invitert til filmfestivalen i Toronto.

  Det vil si at den får internasjonal premiere i Toronto i begynnelsen av september.

  Ifølge Norsk filminsittutt skal «Quislings siste dager» vises i seksjonen Special Presentation som er for høyprofilerte spillefilmer.

  – Dette er virkelig en ny og betydningsfull milepæl for oss. Toronto-festivalen er den viktigste nord-amerikanske filmfestivalen. Den medfører ofte amerikansk distribusjon, og er også en avgjørende introduksjon til Oscarakademiet om vi blir valgt som norsk kandidat, sier filmens produsenter Finn Gjerdrum og Stein B. Kvae i en pressemelding.

  Verdenspremieren blir på filmfestivalen i Haugesund søndag 18. august.

  Gard B. Eidsvold spiller rollen som landssviker Vidkun Quisling.

  Gard B. Eidsvold som landssviker Vidkun Quisling i filmen Gard «Quislings siste dager».
  Foto: Agnete Brun / Paradox, SF Studios
 • Ei verkeleg god barnebok

  – (...) Arnfinn Kolerud er av dei finaste barnebokforfattarane vi har. Teksta er som alltid overraskande. Styrken til Kolerud ligg nettopp i at du aldri veit kva veg forteljinga vil ta. Ein annan kvalitet er det leikne språket, skriv litteraturkritikar Anne Cathrine Straume om barneboka «Ivar får ansvar».

  Bokomslag av "Ivar får ansvar" og portrett av Arnfinn Kolerud
  Terningkast 5 Bok

  «Ellevilt og pinleg om pengar og makt»

  ANMELDELSE: «Ivar får ansvar» av Arnfinn Kolerud

 • ESC 2025 blir i Basel eller Genève

  Eurovision Song Contest 2025 vil finne sted enten i Basel eller Genève, opplyser det sveitsiske kringkastingsselskapet fredag.

  Avgjørelsen kommer etter en vurdering av konsertlokaler, kollektivforbindelser, bærekraft, hotellmuligheter, sikkerhet og motivasjonen til de respektive byene.

  Det endelige valget blir tatt i slutten av august. Kostnadene for å arrangere Eurovision er anslått til å være rundt 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 356 millioner kroner etter dagens kurs (NTB).