Hopp til innhold

Ingen spøk å jobbe i bank

"Jeg skal ha disse pengene, ellers henter jeg pistol og skyter hue av deg!" Truslene mot bankansatte øker.

Frykt, angst
Foto: Sinar 2

Dette er en av truslene som skal ha blitt ytret mot ansatte i norske banker i fjor, skriver Vårt land.

Hør hele reportasjen her: Trussel om bank

Trusler

En oversikt fra Bankenes sikkerhetsråd viser en dobling i tilfeller av trusler mot bankansatte. Leder Randolf Hammer forteller om trusler fra kundene mot ansatte, kunderådgivere og mot ledere i bankene. Bankansatte ble utsatt for dobbelt så mange trusler i fjor som for fem år siden.

Spytter og slår

Else Carlsen er hovedverneombud i DnB NOR. Hun mener det er trygt å arbeide i bank, men at det også skjer ubehageligheter i møtet med kundene. - Vi har kunder som spytter og som slår, forteller hun.

Finanskrise gjør det verre

Med høyere arbeidsledighet og flere som ikke klarer forpliktelsene sine kan det bli flere tilfeller av trusler, tror Carlsen.

Norgesglasset NRK P1

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober