Hopp til innhold

Ingen spøk å jobbe i bank

"Jeg skal ha disse pengene, ellers henter jeg pistol og skyter hue av deg!" Truslene mot bankansatte øker.

Frykt, angst
Foto: Sinar 2

Dette er en av truslene som skal ha blitt ytret mot ansatte i norske banker i fjor, skriver Vårt land.

Hør hele reportasjen her: Trussel om bank

Trusler

En oversikt fra Bankenes sikkerhetsråd viser en dobling i tilfeller av trusler mot bankansatte. Leder Randolf Hammer forteller om trusler fra kundene mot ansatte, kunderådgivere og mot ledere i bankene. Bankansatte ble utsatt for dobbelt så mange trusler i fjor som for fem år siden.

Spytter og slår

Else Carlsen er hovedverneombud i DnB NOR. Hun mener det er trygt å arbeide i bank, men at det også skjer ubehageligheter i møtet med kundene. - Vi har kunder som spytter og som slår, forteller hun.

Finanskrise gjør det verre

Med høyere arbeidsledighet og flere som ikke klarer forpliktelsene sine kan det bli flere tilfeller av trusler, tror Carlsen.

Norgesglasset NRK P1

Kulturstrøm

 • Arkeologar gjorde fleire interessante funn i Stad

  I samband med utgravingane på Berstad i Stad kommune i vår fann arkeologane båtgraver frå jarnalder, gravrøys frå bronsealder og ei grav frå steinalderen. Det skriv Vestland fylke på sine nettsider.

  – Vi stod å sjakta med gravemaskin då vi såg mørkare konturar i massane. Etter litt finreinsing for hand dukka det opp fleire jarnnaglar. Vi forstod raskt at dette kunne vere noko spesielt, seier arkeolog Ragnhild Egeland Torp.

  Fylkeskommunen har difor gitt løyve til utgravinga. Universitetsmuseet i Bergen tek saka vidare og skal gjennomføre ei arkeologisk utgraving av gravene i haust.

  Dronebilder viser arkeologisk utgraving i Stad kommune, flere jordflekker er gravd opp og avdekket
  Foto: Vestland fylkeskommune
 • Dokumentar om Nerdrum-familien på NRK

  NRK skal lage en tv-serie som følger familien Nerdrum i ett år. Dette er et dokumentarprosjekt og følger virkeligheten slik den utspiller seg rundt kunstneren Odd Nerdrum og hans familie.

  Dokumentarserien dreier seg rundt dem som bor sammen på gården i Stavern og det er NRKs kulturavdeling som følger familien. Serien planlegges publisert høsten 2024.

Flere kulturnyheter