NRK Meny
Normal

- Et krevende år for NRK

Regjeringen vil øke kringkastingsavgiften med 99 kroner til 2434 kroner i 2010.

– Det blir et krevende år for NRK, sier Hans-Tore Bjerkaas.

Kringkastingssjef Hans Tore Bjerkaas

Kringkastingssjef Hans-Tore Bjerkaas

Foto: NRK

Selv om NRK skal arrangere delfinaler og finale i forbindelse med Eurovision Song Contest blir det ikke mer enn som så på budsjettet.

- Krevende for NRK

Alexander Rybak

Alexander Rybak

Foto: DMITRY KOSTYUKOV / AFP

Etter at Alexander Rybak vant finalen i Moskva i mai, og NRK regnet på hvor mye avviklingen av den internasjonale finalen vil koste i Norge, ba NRK om rundt 60 millioner kroner i økte lisensinntekter.

– Neste år blir et krevende år for NRK. Det er et stort prosjekt som nå må inn i budsjettet. Likevel kan vi ikke si oss misfornøyd med å ha fått det vi ba om, sier Hans-Tore Bjerkaas til NRK.

Eurovision Song Contest 2010 på arenaen på Fornebu vil koste 211 millioner kroner. NRK regner foreløpig med 75 millioner i inntekt.

Les også: MGP-fest til 211 millioner

Ingen krise

– Dette betyr at vi har fått det vi ba om i lisensbrevet, men ikke noe ekstra til Eurovision Song Contest, sier Bjerkaas, og avviser at det er krise for arrangementet.

– Dette skal vi klare. Utfordringene blir å passe på at våre totale utgifter ikke havner på et uakseptabelt nivå. Det har vi greid før og vi har til hensikt å få det til også neste år, sier Hans-Tore Bjerkaas.

Ikke dårligere TV-tilbud

Bjerkaas mener økningen på dette beløpet ikke vil bety et dårligere TV-tilbud for NRKs publikum.

– I lisensen vi har fått ligger det en del nye tiltak, som Stortinget har pålagt oss. Dette må vi nå bruke litt lenger tid på. Det avhjelper situasjonen noe.

– Vi har effektivisert driften med nedbemanning de siste to årene. Nå må bruke litt lengere tid på nye tiltak i kanalen, sier Bjerkaas.

Håper på drahjelp fra lisensbetalere

Bjerkaas sier at folk er blitt flinkere til å betale lisensen de siste årene.

- Vi håper på hjelp fra tallet på lisensbetaler, hvis den fortsetter kan det være drahjelp for oss.