Ingen knutepunktavklaring

Som tidligere lovet får to nye festivaler innen rock og blues-genren knutepunktstatus neste år. Men hvilke?

Publikum på festival.
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Kirkeminister Trond Giske
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Tidligere har den rødgrønne regjeringen lovet at to nye festivaler innen rock og blues-genren skulle få knutepunktstatus neste år. Regjeringen foreslår en økning på 3,6 millioner kroner til knutepunktfestivalene, herunder 1,5 millioner til hver av de nye tilskuddene til ordningen.

Flere kandidater

Det er ventet at Notodden Blues Festival blir tildelt knutepunktstatus. Quartfestivalen, Øyafestivalen, Norwegian Wood og Storåsfestivalen er alle kandidater i rockegenren.

Men Trond Giske utsetter til 2007 å avgjøre hvem som blir knutepunkt-vinnere i denne omgang.

Lovet Notodden

Trond Giske lovet under Notodden Bluesfestival i 2005 at festivalen skulle bli knutepunkt-festival om han kom til makten. Og festivalen har sagt at de tror ministeren holder det han lover .

– Vi vil i 2007 vurdere hvilke festivalar som skal få slik status, sier statsråd Trond Giske i en pressemelding.

- Håpet på avklaring

- Vi hadde helt klart håpet på en avklaring i dag, men vi var også forberedt på dette. Vi har forståelse for at regjeringen må foreta en kvalitetssikring av knutepunktstøtten, sier Håkon Hardtvedt, daglig leder i Notodden Bluesfestival, som feirer 20 årsjubileum neste år.

Kulturstrøm

  • Satset alt for å bli artist

    Stig Brenner, artisten tidligere kjent som Unge Ferrari, ble i helgen tildelt «P3-prisen». Etter flere år med hardt arbeid brøt Stig Joar Haugen endelig gjennom og tok hele landet med storm. Men veien har vært tyngre enn han hadde regnet med. Les intervjuet med vinneren her.

    P3 Gull - P3-prisen
    Foto: Kim Erlandsen / NRK
  • Over 130.000 har besøkt nye Munch

    Den første måneden har over 130.000 besøkt det nye Munch-museet. Det er mer enn det de gamle lokalene hadde på et helt år. Det sier direktør Stein Olav Henriksen til TV 2.