Ingen knutepunktavklaring

Som tidligere lovet får to nye festivaler innen rock og blues-genren knutepunktstatus neste år. Men hvilke?

Publikum på festival.
Foto: Junge, Heiko / SCANPIX

Kirkeminister Trond Giske
Foto: Solum, Stian Lysberg / SCANPIX

Tidligere har den rødgrønne regjeringen lovet at to nye festivaler innen rock og blues-genren skulle få knutepunktstatus neste år. Regjeringen foreslår en økning på 3,6 millioner kroner til knutepunktfestivalene, herunder 1,5 millioner til hver av de nye tilskuddene til ordningen.

Flere kandidater

Det er ventet at Notodden Blues Festival blir tildelt knutepunktstatus. Quartfestivalen, Øyafestivalen, Norwegian Wood og Storåsfestivalen er alle kandidater i rockegenren.

Men Trond Giske utsetter til 2007 å avgjøre hvem som blir knutepunkt-vinnere i denne omgang.

Lovet Notodden

Trond Giske lovet under Notodden Bluesfestival i 2005 at festivalen skulle bli knutepunkt-festival om han kom til makten. Og festivalen har sagt at de tror ministeren holder det han lover .

– Vi vil i 2007 vurdere hvilke festivalar som skal få slik status, sier statsråd Trond Giske i en pressemelding.

- Håpet på avklaring

- Vi hadde helt klart håpet på en avklaring i dag, men vi var også forberedt på dette. Vi har forståelse for at regjeringen må foreta en kvalitetssikring av knutepunktstøtten, sier Håkon Hardtvedt, daglig leder i Notodden Bluesfestival, som feirer 20 årsjubileum neste år.

Kulturstrøm

 • – Befriende å gaule det ut

  Det å sette ord på følelsene, er ikke lett. Selv ikke for en som lever av det, forteller Marie Ulven, kjent som artisten og låtskriveren Girl in Red, til Kulturstripa. Det løsnet da hun laget sin versjon av Maggie Rogers` låt «Say It» for strømmetjenesten Spotify.

  girl in red
 • Blir giret av kaos

  Skuespiller Kristoffer Joner mistet så mye vekt at buksene ikke passet lenger under innspillingen til den nye thrillerserien «Maskineriet», forteller han til Kulturstripa.

  Kristoffer Joner viser frem actionrepertoaret sitt i serien «Maskineriet».
 • YouTube vil få deg i seng

  En ny funksjon på YouTube i dag skal påminne brukerne om at det er på tide å legge seg. Det hele skal være et ledd i Googles fokus på digital helse og hvor ofte vi bruker dingsene våre. Den nye leggetidfunksjonen vil i første omgang bli tilgjengelig på mobilenheter med iOS eller Android. Det er mulig å bestemme om man vil blir varslet midt i videoen man ser på, eller etter at videoen er ferdig, skriver Tek.no.