Hopp til innhold

Ingen hurrarop

"Redd Mann Roper" er det nye showet til Otto Jespersen, og det ikke akkurat noe å rope hurra for i alle fall. 

Otto Jespersen
Foto: Heiko Junge / Scanpix

Premiereløvene Andreas Diesen og Rune Alstedt har sett det nye showet til Otte Jespersen og de mener at dette har mange mennesker ventet på. Det er tre år siden forrige show, så når ”Redd mann roper”, som showet heter, ja da er det lurt å lytte.

Venner og fiender

Med Rikets røst på TV har Otto Jespersen fått mange nye venner, og ikke minst fiender, men også mange nye ting å bringe frem i et sceneshow. Og på premieren på Latter  presenterte Otto småslentrende hva han hadde på hjertet.

Nye figurer

Det ble også tid for noen nye typer, som Trygve på regnskap, som hadde tatt kjønnsbytte, en ikke helt vellykket opperasjon. En litt tragisk skikkelse noe ala erketypen Birger, og småpussig skildret.

- Designeren var også en artig figur, men heller ikke her tok det hundre prosent av, mener Andreas. 

 

Otto Jespersen
Foto: Falch, Knut / SCANPIX

Starten

Det hele starter med et dameorkester spiller og Otto entrer scenen, og gjennom et par kraftige meldinger om regnskogen tror vi at tittelen ”Redd man roper” skal innfri.

- Vi får dessverre ikke helt det. Han går rett på strupen til Kongehuset med Martha og Ari, hets i typisk ”Rikets røst” stil. Og alvorlig talt, engleskolen, er ikke det nå snøen som falt i fjor? Det spør begge premiereløvene seg.

Kjenner sitt publikum

Otto Jespersen som Baron Blod
Foto: Ole Kaland / NRK

 

Men Otto er jo meget bevisst i det han gjør, han kjenner sitt publikum, og han vet at det vel er dette de forventer. Og dermed blir altså åpningsmonologen så alt for forutsigbar.

- Men så begynner han altså å bringe inn typene, og da først Trygve på Regnskap som i fylla på guttetur har byttet kjønn. Jo da, typen er godt karikert den, men den tar ikke helt av, mener Rune. 

Morsomt uten Otto på scena

Et morsomt skift, der damene synger og Otto gir oss en skildring av hva han gjør under skiftene bak et filmlerret er morsomt gjort, og vi er glade når neste type kommer inn. Designeren, og han er mer gjennomført, og her er satiren ganske fornøyelig. 

Rikets røst-folket vil kose seg

- Som sagt, hans publikum fra ”Rikets røst” vil nok kose seg, om de har et par pils innabords først, men noen av oss som har sett Otto på sitt aller bese, krasse og farligste er noe mer reserverte, mener Andreas.

Pilkast

Da gjennstår det bare å se hvor premiereløvene plasserer pilene sine. Pilplasseringen går fra 1 til 10.

- Jeg gir en småhumrende sekser, sier Rune.

- Og jeg en noe reservert sjuer i håp om økende form, avslutter Andreas.

 

 

 

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.