Hopp til innhold

– Giftet meg med mannen i mitt liv

Liv Tone Lind (40) tør mer etter «Ingen grenser». Så nå har hun ikke bare giftet seg med mannen i sitt liv, hun har også startet eget firma med ham.

Liv Tone Lind og Jahn Håkon Lind

Liv Tone Lind sammen med ektemannen Jahn Håkon, som hun giftet seg med sommeren etter 'Ingen grenser'.

Foto: Privat

Liv Tone Lind imponerte alle og en hver som fikk med seg andre sesong av «Ingen grenser» på NRK1 vinteren 2012.

Til tross for at hun er født uten begge beina og en arm, kom den sta harstadværingen seg helt til topps på Snøhetta for egen maskin. Uten rullestol.

Nett-TV: Se sesong 2 av «Ingen grenser» om igjen her

Ble skadet i kanovelt

Liv Tone Lind tas hånd om av legen i Ingen Grenser

Liv Tone Lind måtte sys i bakhodet etter en kanovelt i 'Ingen grenser'

Foto: NRK

– «Ingen grenser» viste meg hvor mye jeg kan presse kroppen, samtidig som jeg har lært å lytte til kroppen både fysisk og psykisk, forteller Lind til NRK.no.

En kanovelt i første episode av «Ingen grenser» satte en støkk i både henne og de andre deltagerne, men etter noen sting i hodet og en natt søvn, kom den tøffe 40-åringen seg heldigvis opp i kanoen igjen.

Les også: 992 000 fikk med seg dramatisk start på «Ingen grenser»

Liv Tone har i ettertid blitt mer komfortabel med å be om konkret hjelp til det hun har behov for, uten å føle seg masete. Det var viktig for at hun skulle klare å starte som selvstendig næringsdrivende. Hun har i dag med seg en funksjonsassistent som hjelper henne med det praktiske på kundebesøk og foredrag.

– Jeg har prøvd meg alene, og det går, men jeg synes ikke det har gått så bra. Ting tar tid, som jeg pleier å si, sier Lind.

Sommerbryllup

Hun har tatt permisjon fra lærerjobben, og jobber nå som selvstendig distributør i Herbalife. Sammen med mannen sin har hun også startet en livsstilbedrift, og reiser rundt i Norge og holder foredrag.

Hun og ektemannen Jahn Håkon Lind traff hverandre for tre år siden, og i fjor sommer stod bryllupet med det hun omtaler som «mannen i mitt liv».

Les også: – Turen endret livet mitt

Hard påkjenning

«Ingen grenser»-ekspedisjonen til Snøhetta var en hard, fysisk påkjenning for den spreke 40-åringen.

– Jeg har ikke turt å gjøre noe like hardt fysisk som dette i etterkant, men jeg har ikke vært sykmeldt. Selv om det var knallhardt, var det også en opplevelse for livet. Jeg ville helt klart gjort det igjen, slår Liv Tone fast.

Liv Tone Lind og Birgit Røkkum Skarstein

Liv Tone Lind (t.v) sammen med Birgit Røkkum Skarstein i 2011.

Foto: Einar Yohsuke Kosaka / NRK

Kulturstrøm

  • Harvard fjerner bokomslag laget av menneskehud

    Prestisjeuniversitetet Harvard sier de har fjernet menneskehud fra innbindingen av en bok de har hatt i ett av bibliotekene sine i over 90 år.

    I 2014 ble det oppdaget at en bok var bundet inn med huden til en død kvinne.

    Harvard, som regnes som det eldste universitetet i USA, har tidligere utnyttet interessen rundt bokens morbide historie. Da det ble oppdaget at det var brukt menneskehud i innbindingen ble det omtalt som «gode nyheter for både tilhengere av innbinding med menneskehud, bokfantaster og kannibaler». I et blogginnlegg samme år skrev Harvard at praksisen med å binde bøker i menneskehud tidligere hadde vært forholdsvis vanlig.

    (NTB)

  • Gåte er fornøyd, men spente

    Til NRK sier Gåte at de er fornøyde med plasseringen de har fått i sin semifinale, men at de samtidig er spente på stemningen i salen etter Israels opptreden.

    Tidligere tirsdag ble det kjent at Norge opptrer rett etter Israel i den andre semifinalen i Malmö 9. mai. EBU har fått kritikk fra flere hold for å la Israel delta.

    Jim Ødegård Pedersen, leder folkejuryen Adresse Malmö, tror det kommer til å gå bra. Men sier at Israels bidrag ikke er det enkleste å opptre etter i år. Også han er spent.