NRK Meny
Normal

– Giftet meg med mannen i mitt liv

Liv Tone Lind (40) tør mer etter «Ingen grenser». Så nå har hun ikke bare giftet seg med mannen i sitt liv, hun har også startet eget firma med ham.

Liv Tone Lind og Jahn Håkon Lind

Liv Tone Lind sammen med ektemannen Jahn Håkon, som hun giftet seg med sommeren etter 'Ingen grenser'.

Foto: Privat

Liv Tone Lind imponerte alle og en hver som fikk med seg andre sesong av «Ingen grenser» på NRK1 vinteren 2012.

Til tross for at hun er født uten begge beina og en arm, kom den sta harstadværingen seg helt til topps på Snøhetta for egen maskin. Uten rullestol.

Nett-TV: Se sesong 2 av «Ingen grenser» om igjen her

Ble skadet i kanovelt

Liv Tone Lind tas hånd om av legen i Ingen Grenser

Liv Tone Lind måtte sys i bakhodet etter en kanovelt i 'Ingen grenser'

Foto: NRK

– «Ingen grenser» viste meg hvor mye jeg kan presse kroppen, samtidig som jeg har lært å lytte til kroppen både fysisk og psykisk, forteller Lind til NRK.no.

En kanovelt i første episode av «Ingen grenser» satte en støkk i både henne og de andre deltagerne, men etter noen sting i hodet og en natt søvn, kom den tøffe 40-åringen seg heldigvis opp i kanoen igjen.

Les også: 992 000 fikk med seg dramatisk start på «Ingen grenser»

Liv Tone har i ettertid blitt mer komfortabel med å be om konkret hjelp til det hun har behov for, uten å føle seg masete. Det var viktig for at hun skulle klare å starte som selvstendig næringsdrivende. Hun har i dag med seg en funksjonsassistent som hjelper henne med det praktiske på kundebesøk og foredrag.

– Jeg har prøvd meg alene, og det går, men jeg synes ikke det har gått så bra. Ting tar tid, som jeg pleier å si, sier Lind.

Sommerbryllup

Hun har tatt permisjon fra lærerjobben, og jobber nå som selvstendig distributør i Herbalife. Sammen med mannen sin har hun også startet en livsstilbedrift, og reiser rundt i Norge og holder foredrag.

Hun og ektemannen Jahn Håkon Lind traff hverandre for tre år siden, og i fjor sommer stod bryllupet med det hun omtaler som «mannen i mitt liv».

Les også: – Turen endret livet mitt

Hard påkjenning

«Ingen grenser»-ekspedisjonen til Snøhetta var en hard, fysisk påkjenning for den spreke 40-åringen.

– Jeg har ikke turt å gjøre noe like hardt fysisk som dette i etterkant, men jeg har ikke vært sykmeldt. Selv om det var knallhardt, var det også en opplevelse for livet. Jeg ville helt klart gjort det igjen, slår Liv Tone fast.

Liv Tone Lind og Birgit Røkkum Skarstein

Liv Tone Lind (t.v) sammen med Birgit Røkkum Skarstein i 2011.

Foto: Einar Yohsuke Kosaka / NRK

Kulturstrøm

 • Skal gjenoppbygge historisk moské

  En avtale om gjenoppbyggingen av Mosuls historiske al-Nuri-moské ble undertegnet i nationalmuseet i Baghdad mandag. Avtalen mellom De forente arabiske emirater og Irak innebærer en støtte til gjenoppbyggingen på over 50 millioner dollar. Den over 800 år gamle moskeen og dens berømte minaret ble sprengt i forbindelse med kampene om Mosul sommeren 2017. Les også «Urix forklarer»: Fem ting du må vire om sprengingen av den berømte moskeen

  Pressekonferanse i forbindelse med avtale om gjenoppbygging av moskeen i Mosul
  Foto: AHMAD AL-RUBAYE / AFP/Scanpix
 • Aviciis foreldre takker for støtten

  Foreldrene til Avicii (Tim Bergling) publiserte mandag kveld et åpent brev via pressekontakten Ebba Lindqvist: «Vi vil takke for støtten vi har fått, alle kjærlighetsfulle ord om vår sønn og bror. Takk for hedringen av Tim», ifølge Aftonbladet.

 • «The Crown»: Vi burde ha lik lønn

  Matt Smith støtter kravet om at Claire Foy og han selv burde hatt lik lønn for arbeidet i serien. – Jeg er glad for at dette har løst seg, og i fremtiden må vi jobbe for at ting som dette blir bedre og mer rettferdig, ikke bare i vår bransje, men i alle, sier han til Hollywood Reporter. Serieskaperne har beklaget lønnsforskjellen etter at det ble kjent at Smith tjener mer på Netflix-serien enn hovedrolleinnehaveren Foy.

  Claire Foy og Matt Smith fra permieren på sesong to av The Crown
  Foto: Grant Pollard / AP